Marc Márquez salva els papers en plena lluita del Mundial entre Ducati i Yamaha

Fabio Quartararo es complica el Mundial quedant fora del 'top ten' just quan el seu rival, Bagnaia, aconsegueix la 'pole'

2 min
Marc Márquez salvant una caiguda a Misano

BarcelonaEl Mundial de MotoGP està més obert que mai. Pecco Bagnaia ha aconseguit la pole position del Gran Premi de l'Emília-Romanya d'aquest diumenge (14 h, DAZN) i posa contra les cordes Fabio Quartararo, líder del Mundial.

Les Ducatis, intractables

Ja són quatre poles consecutives per a Bagnaia i, si res no canvia, sembla que serà així fins a final de temporada. L'equip italià sembla no tenir rival enguany i cursa rere cursa ha anat retallant distàncies amb la Yamaha de Quartararo, collant el Mundial més que mai. A Misano, les Ducati han fet triplet i Bagnaia, Miller i Luca Marini sortiran demà des del capdavant de la graella.

Márquez fa la granota per no anar per terra

El pilot d'Honda ha tornat a salvar una caiguda que podia haver sigut molt lletja. El Tro de Cervera ja va anar per terra en els entrenaments de divendres i, durant la sessió de classificació, va tornar a caure. Abans, però, va deixar la imatge de la jornada salvant una caiguda, que podria haver sigut molt dolorosa, quasi col·locant els peus sobre el manillar mentre volava sobre la seva Honda. Quan ha pogut tornar a seure a la moto, el català s'ha tocat el braç, del qual encara està en recuperació, comprovant que tot estava a lloc. Sortirà setè tot i no haver acabat la sessió després d'anar per terra.

El líder del Mundial queda fora del top ten

Fabio Quartararo porta un cap de setmana complicat al circuit de Misano. Per primer cop aquesta temporada, el pilot francès ha hagut de passar per la Q1 i batre's amb catorze pilots per sortir entre els deu primers en la cursa de diumenge. El de Yamaha sortirà quinzè, i no li queda més remei que fer una bona sortida i remuntar si vol aconseguir els punts necessaris per esgarrar la festa a Pecco Bagnaia, el seu perseguidor i principal rival al Mundial, que cada cop està més a prop en la classificació. Abans d'aquest Gran Premi, Quartararo suma 252 punts i Bagnaia, en clara progressió, 202. Joan Mir és tercer amb 176.

Rossi s'acomiada d'Itàlia l'últim

Valentino Rossi està vivint l'hora dels adeus. Gran Premi rere Gran Premi, el pilot s'ha anat acomiadant dels aficionats després que, fa unes setmanes, va anunciar la seva retirada del Mundial de MotoGP 26 temporades després. Aquest cap de setmana està dient adeu als seus compatriotes italians des del circuit de Misano. Rossi, molt lluny de la seva millor versió, no ha pogut fer una bona actuació i sortirà des de l'enèsima posició en el seu comiat italià.

Valentino Rossi saludant els aficionats

Primer match ball per a Acosta a Moto3

Pedro Acosta ha fet la feina i s'ha preparat la primera bola de partit per al Mundial de Moto3. El Tiburón de Mazarrón sortirà cinquè en la cursa d'aquest diumenge, en què, si acaba en primer lloc i els dos màxims rivals al Mundial queden en posicions més allunyades, es pot endur el seu primer títol Mundial. D'altra banda, Niccolò Antonelli ha marcat el millor temps i encetarà el GP des del primer lloc de la graella per davant de Filip Salac i Riccardo Rossi.

Pedro Acosta en el box
stats