Moto GP

"Ningú no em tornarà les nits sense dormir": Jorge Lorenzo dispara contra la Hisenda espanyola

Duríssim comunicat del pilot mallorquí després que els tribunals li hagin donat la raó després d'una inspecció fiscal

ARA
2 min
Jorge Lorenzo en una imatge recent.

BarcelonaL'expilot de Moto GP Jorge Lorenzo ha enviat aquest dilluns un duríssim comunicat arran de la llarga batalla judicial que ha mantingut amb la Hisenda espanyola per una suposada evasió d'impostos d'11 milions d'euros. L'última novetat d'aquest serial és del mes de desembre, quan el Tribunal Administratiu Regional de Catalunya li ha donat la raó pel que fa a la liquidació de l'any 2016, l'últim dels quatre en què es basa la inspecció fiscal que es va iniciar el 2017.

Lorenzo, que resideix a Lugano, defensa "el règim fiscal raonable, menys agressiu i confiscatori que el d'altres llocs" com un dels arguments per haver fixat la seva residència a Suïssa, cosa que també va fer en el seu dia Fernando Alonso. Altres esportistes del motor, com ara Joan Mir, van decidir-se per Andorra pel mateix motiu.

"Tot i que les autoritats suïsses insistien que la meva situació era perfectament legal, la Hisenda espanyola sempre ho va qüestionar tot. Va enviar centenars de requeriments als meus patrocinadors i equips i va buscar no només informació, sinó el meu descrèdit davant de l'opinió pública, fent-me aparèixer als mitjans com un defraudador. Fins i tot van arribar a enviar-me uns emissaris al pàdoc per forçar-me a signar una documentació minuts abans de començar una cursa [...]. Vaig haver d'avançar els diners que m'exigien per evitar embargaments i situacions humiliants. Un autèntic escarni [...]. Van arribar a fer-me caure anímicament [...]. A finals de juny de l'any passat vaig veure la llum perquè el Tribunal Econòmic Administratiu Central em va donar la raó per als anys 2013, 2014 i 2015. Una contundent resolució que va anul·lar les liquidacions que havia fet i que va fer que em tornessin els diners. Però mai hi va haver una reparació del mal que m'havien fet. Cap indemnització per perjudicis. Cap disculpa. Res".

Lorenzo, que està retirat de la competició i fa de comentarista a DAZN, rebla: "Els impostos són necessaris i si els diners es gestionen bé, que no sempre és el cas, contribuir-hi és un orgull. Però també és innegable que els impostos s'han de pagar al lloc on es viu. Hisenda va començar una cacera de bruixes contra mi i va creure que havia trobat el cap de turc perfecte. Es va equivocar. Ara bé, ara ningú no em tornarà les nits sense dormir ni la pau que necessitava per centrar-me en les curses".

stats