MotoGP

Retorn agredolç per a Marc Márquez i una 'pole' de rècord, els apunts de la 'qualy' del GP de les Amèriques

Jorge Martín bat el millor temps del circuit nord-americà i sortirà primer

2 min
Marc Márquez en el box d'Honda aquest cap de setmana

BarcelonaLa MotoGP arriba als números rodons. El Mundial de motociclisme suma 500 Grans Premis amb la cursa d'aquest diumenge en el GP de les Amèriques (20 h, DAZN), en la quarta cita de la temporada.

Jorge Martín marca una 'pole' de rècord

Ducati ha tingut el seu millor dia des que va començar el Mundial. Les cinc primeres posicions de sortida per a la cursa d'aquest diumenge són seves, han batut el rècord de la pista i escenifiquen una superioritat aclaparadora. Amb Aleix Espargaró, líder de la general, fora de joc, Jorge Martín ha imposat la seva llei batent millor el temps del circuit. El madrileny continua postulant-se per ocupar la segona moto oficial la temporada que ve i s'adjudica la primera plaça de cara al GP. En la línia davantera l'acompanyaran just els dos pilots oficials de la marca: Jack Miller, segon, i Pecco Bagnaia, tercer.

Aleix Espargaró cau i queda fora

El líder del Mundial sortirà tretzè en la cursa d'aquest diumenge. Després d'un cap de setmana ben dolç per a Aleix Espargaró a l'Argentina, el de Granollers ha topat contra una dura realitat. Des de fa temporades, el circuit de les Amèriques és un malson per a ell. La temporada passada va caure cinc cops en els tres dies de Gran Premi. Aquest any, a la primera tanda de classificació ha anat per terra. Després de perdre la concentració mentre era perseguit per motos menys potents, el germà gran dels Espargaró ha relliscat i no ha pogut sumar un bon temps.

Retorn de Marc Márquez al Mundial

El català ha tornat a pujar a la moto en un Gran Premi després de superar el nou episodi de diplopia. La doble visió ha cessat i el tro de Cervera va decidir a última hora viatjar als Estats Units per disputar la cursa d'aquest cap de setmana. Les sensacions han sigut positives, però, de nou, la millor versió de Marc Márquez torna a estar lluny. Directament a la Q2, el d'Honda ha començat sentir-se incòmode quan fins a quatre pilots li han agafat la roda i ha decidit marxar a boxs. Quan ha tornat a sortir no ha pogut marcar un bon temps i sortirà des de la novena posició en un dels seus circuits preferits.

A Moto2 la festa es queda a casa

Cameron Beaubier s'ha endut la pole a Moto2 en el seu Gran Premi de casa. Amb la tercera pole d'un nord-americà en la categoria intermèdia, el pilot sortirà per primer cop des de la posició més avançada en la cursa d'aquest diumenge (18.20 h, DAZN). Beaubier compartirà primera fila amb l'italià Celestino Vietti i el valencià Arón Canet, malgrat haver caigut en l'últim gir. A Moto3, categoria petita i que ha tancat la sessió de classificació, Andrea Migno partirà des de la primera plaça, per primer cop en la seva carrera esportiva. A la fila capdavantera l'acompanyaran Dennis Foggia i el català Xavi Artigas.

stats