CICLISME - TITAN DESERT
Esports 16/01/2020

Muntanya i desnivell per recuperar l'essència de la Titan Desert

L'organització presenta el recorregut de la 15a edició, que comptarà amb la participació d'Indurain

Gonzalo Romero
2 min
Una imatge de la Titan Desert del 2019

BarcelonaLa Garmin Titan Desert ha iniciat aquest dijous el compte enrere de la seva 15a edició amb la presentació oficial del recorregut, que recupera l'essència de muntanya i que comptarà amb la participació del cinc vegades campió del Tour Miguel Indurain. L'organització ha fet una anàlisi a fons del traçat en un acte al Valkiria Hub Space de Barcelona. La premissa és explotar la capacitat escaladora dels esportistes.

La prova, que es disputarà entre el 19 i el 24 d'abril, tindrà una distància de 639 quilòmetres i 7.629 metres de desnivell acumulat entre Boumalne Dadès, a l'Atles del Marroc, i Maadid, a Algèria. El repte, majúscul, començarà el primer dia amb l'Skoda Challenge, un fragment clau de l'etapa 1 amb una ascensió de 7 quilòmetres. Serà l'avantsala de la gran jornada de pujada de l'edició, amb dos cims, en els kilòmetres 45 i 95, que superen la barrera dels 2.300 metres d'altitud.

"La passada edició va ser molt desèrtica, amb moltes dunes. Recuperem la idea de fer camí amb molta varietat. Podríem dir que hi haurà un 40% de muntanya i 60% de desert. L'ascensió de la segona etapa serà molt dura. El que més impressiona és la dificultat global de la competició", ha comentat Manuel Tajada, director tècnic de la Titan.

L'especialista ha explicat els problemes que s'ha trobat el seu equip per dissenyar el recorregut. "L'equip ha intentat canviar el full de ruta del 2019. Hem tingut dos moments de crisi. El primer ha estat que cada vegada ens trobem més pistes asfaltades. El segon problema ha sigut que les pistes de muntanya no es podien utilitzar. Crec que hem fet una bona feina, el resultat és molt bo", ha afegit.

Indurain, participant estrella

Dos dels grans al·licients de la Titan 2020 seran el resultat de Josep Betalú, que buscarà el seu cinquè títol de campió, i la participació de Miguel Indurain. "Estic preparant-me. He estat refredat i he hagut de canviar els timings de la meva preparació. M'han comentat que hi ha coses noves aquest any, però jo soc nou, no tinc experiència. M'estan assessorant. He vist que hi ha muntanyes de 4.000 metres i m'he començat a espantar una mica", ha comentat l'exciclista professional.

El navarrès s'estrenarà en una competició de mountain bike al costat del seu fill a l'equip KH-7-Logifrio, completant una llista de professionals il·lustres amb Moisés Dueñas, Melcior Mauri, David López, Òscar Pujol, Sylvain Chavanel o Amaël Moinard. "Si començava amb la mountain bike, volia que fos de veritat, amb una competició així. M'estan assessorant. El primer objectiu és intentar acabar la prova i gaudir, no haig de mirar la classificació general. La idea és fer una Titan. Quan acabi, en parlarem, però crec que amb una experiència en tindré prou", ha dit Indurain.

stats