CICLISME
Esports 15/03/2015

Nairo Quintana impressiona sota la neu a l'etapa reina de la Tirrena-Adriàtica

El colombià, vencedor del passat Giro d'Itàlia, s'exhibeix a l'arribada al Monte Terminillo, traient gairebé un minut al grup de favorits encapçalat pel català Purito Rodríguez

Albert Rabadan
1 min

BarcelonaNairo Quintana (Movistar) ha escrit una pàgina més al seu historial de victòries memorables amb la de la cinquena etapa de la Tirrena-Adriàtica, acaba en altura en un Monte Terminillo nevat que ha deixat una estampa espectacular en què el colombià ha guanyat en solitari.

El vencedor del passat Giro d'Itàlia ha atacat a 5 quilòmetres de la meta amb un canvi de ritme espectacular que no ha tingut cap tipus de resposta, que li ha valgut agafat el liderat que tenia Woter Poels (Sky) després de vèncer l'etapa anterior. Quintana ha mantingut un alt ritme amb el que ha superat ràpidament el veterà Michele Scarponi (Astana), que anava escapat, i després, ja al capdavant de la cursa, agafar una distància de 41 segons sobre el seu principal perseguidor, el neerlandès Bauke Mollema (Trek).

A 55 segons ha entrat el principal grup de favorits, que ha estat liderat pel català Joaquim Rodríguez (Katiuixa), que ha estat el més ràpid a la recta final. El Purito, que havia tingut males sensacions quan corria el Tour d'Oman el mes passat, està recuperant el nivell davant els millors ciclistes del món i s'ha col·locat 8è a la classificació general, a 1 07” de Quintana.

Tirrena-Adriàtica, 5a etapa (Esantoglia – Terminillo, 194 km):

1r Nairo Quintana (Movistar) 5:26:03

2n Bauke Mollema (Trek) a 00:41

3r Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 00:55

4t Rigoberto Urán (Etixx-Quick Step) a 00:55

5è Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) a 00:55

Tirrena-Adriàtica, classificació general provisional:

1r Nairo Quintana (Movistar) 19:54:45

2n Bauke Mollema (Trek) a 00:39

3r Rigoberto Urán (Etixx-Quick Step) a 00:48

4t Thibaut Pinot (FDJ) a 00:57

5è Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) a 1:03

stats