Ciclisme
Esports 09/06/2012

Nairo Quintana (Movistar) es confirma a l'etapa reina del Dauphiné

Wiggins i, en especial, tot l'Sky, tornen a impressionar i controlen l'etapa reina a Morzine amb fins i tot quatre homes superant el port de Joux Plane

Albert Rabadan
1 min
Quintana a la línia d'arribada

BarcelonaNairo Quintana (Movistar) s'ha confirmat com una de les grans esperances colombianes guanyant l'etapa reina del critèrium de Dauphiné. El guanyador de la darrera Volta a Múrcia ha atacat pujant Joux Plane (categoria especial), l'ha coronat en solitari i ha ampliat el seu marge per poder alçar els braços en solitari a la meta de Morzine.

El mèrit del que va ser guanyador de la classificació de la muntanya a la Volta a Catalunya de 2011 ha estat superior per la nova demostració de domini que ha donat Sky. L'equip del líder Bradley Wiggins ha fet el que ha volgut amb el pilot al port alpí. Edvlad Boasson Hagen ha seleccionat el grup primer i han acabat coronant amb tot just un company menys (quatre: Wiggins, Porte, Rogers, Froome) que rivals (Evans, Weening, Van den Broeck, Kiryienka i Zubeldia).

El mateix guanyador del passat Tour de França ha tensat el descens en solitari i ha aconseguit esgarrapar vuit segons de cara a l'etapa final acabada al port de segona de Châtel, mentre que el madrileny Dani Moreno (Katiuixa) s'ha reintegrat i ha estat el més ràpid del grup principal. El seu company, el català Alberto Losada, ha tornat a repetir presència a l'escapada.

stats