DAKAR 2018
Esports 09/01/2018

Nani Roma s'acomiada del Dakar després de ser evacuat a l'hospital a causa d'un accident

El català pateix un traumatisme cranial i cervical i abandona. També diuen adeu Foj i Juvanteny

Nuria García
3 min
Nani Roma, al costat del Mini, després de patir l'accident en la tercera etapa del Dakar

BarcelonaLa tercera etapa del Dakar guardava sorpreses que els pilots no s'esperaven. Moltes dunes, molta sorra, i moltes trampes amagades que van provocar l'abandonament de molts participants: en total, a l'espera de l'inici de l'etapa d'aquest dimarts (els pilots tenen temps de completar l'etapa anterior fins a l'hora de sortida de la del dia següent), aquest dimarts es van retirar quatre camions, tres motos, dos quads i dotze cotxes. Un d'ells, Nani Roma, que va patir un fort accident quan només li faltaven 500 metres per arribar a la línia de meta de l'especial d'aquest dilluns. El pilot de Folgueroles, que després que el seu copilot, el també català Àlex Haro arreglés el Mini, va poder completar l'especial, va ser evacuat a un hospital amb un traumatisme cranial i cervical.

El pilot de Mini va ser traslladat a l'aeroport d'Ica i, d'allà, en avió a Lima, des d'on el van portar a l'Hospital Angloamericano, on li faran més proves. El seu copilot, Álex Haro, està fora de perill. "He parlat amb ell, m'ha dit que estava bé. Es queixava que li feia mal l'esquena. Li faran més proves, entre les quals una ressonància. Però està bé, només cal que els metges el revisin per veure que no hi ha res més", va explicar aquest dilluns Rosa Romero, la dona de Nani Roma i també participant al Dakar amb l'equip Himoinsa de motos, al bivac.

A causa de l'accident, Nani Roma ha hagut d'abandonar el Dakar, ja que els metges han constatat que no està en condicions de tornar a temps per fer l'enllaç des del final del tram cronometrat fins a San Juan de Marcona. Per poder seguir a la prova, el pilot hauria de completar l'enllaç abans de la sortida de la quarta etapa, cosa que ha fet el seu copilot, Àlex Haro, però Roma hauria de ser dins del cotxe. L'organització ha confirmat aquest dimarts que el català no disputarà la quarta etapa, un bucle amb sortida i arribada al bivac de San Juan de Marcona.

Rosa Romero ha explicat a 'El partidazo de Cope' com ha estat l'accident del de Folgueroles. "Ha rebut un primer impacte fort i ha perdut la consciència. Se li ha quedat el peu sobre l'accelerador i el cotxe estava sense control. El copilot ha intentat controlar el Mini, no ha pogut i ha estirat el fre de mà", ha indicat Romero, fet que explicaria la bolcada del cotxe del català.

A través de Twitter, Nani Roma s'ha encarregat d'explicar que està bé, i ha respost a les mostres de suport que ha anat rebent a través de les xarxes socials. "Tot bé, gràcies amic", ha respost a un altre participant al Dakar, igual que ha desitjat sort a Carlos Sainz i ha agraït els ànims que li ha enviat Marc Márquez.

Foj també es retira

Tampoc pot seguir en cursa el català Xavier Foj. El pilot de Molins de Rei va patir durant la tercera etapa un accident i va trencar l'arc de seguretat del seu cotxe, fet que li impedeix seguir en cursa. "No hem tingut la sort de cara, tot i que estem bé tots dos. El Nacho [el seu copilot] ha reparat el cotxe a la pista, però hem tocat l'arc de seguretat i el reglament és clar: estem fora de la cursa". En un vídeo penjat a les xarxes socials, Foj ha explicat que l'impacte ha estat "a 1 per hora baixant a un riu sec", quan han bolcat.

Tampoc pot seguir endavant el camió de Jordi Juvanteny. El català es va quedar atrapat en una olla dins les dunes i, com molts altres participants, no va poder sortir d'allà. Com que no va poder iniciar la tercera etapa, l'organització directament el va desqualificar.

stats