CICLISME
Esports 10/01/2018

Neix la primera prova femenina dins la Volta Ciclista a Catalunya

Es disputarà el 25 de març a Montjuïc coincidint amb l'últim dia de competició de la ronda catalana

Ara
1 min
Final de l'última etapa de la Volta

BarcelonaLa Volta Ciclista a Catalunya tindrà una prova femenina en l'últim dia de competició de la cursa (el 25 de març, en l'etapa amb inici i final a Barcelona), al circuit clàssic de Montjuïc. L'organització de la cursa vol donar d'aquesta manera un impuls al ciclisme femení i crearà aquesta prova, que neix amb l'objectiu de "consolidar-se amb el pas del anys", segons indiquen.

"Volem apostar per l'esport femení i amb aquesta nova prova els equips femenins tindran un repte important on podran destacar dins de la Volta Ciclista a Catalunya. Esperem veure un bon espectacle en aquesta primera edició i que creixi amb el pas dels anys", ha explicat Rubèn Peris, director general de la Volta.

El projecte, que encara es troba en una fase inicial, compta amb el ple suport de la Generalitat de Catalunya i de l'Ajuntament de Barcelona, i s'inspira en altres proves femenines com la del Tour de França amb La Course -cita de la qual ja s'han celebrat quatre edicions- o les tres edicions que s'han disputat de la Madrid Challenge, coincidint amb La Vuelta.

En les pròximes setmanes l'organització explicarà més detalls sobre la prova, els equips i les primeres participants que en prendran part, tot i que ja es pot avançar que es disputarà realitzant diverses voltes pel circuit clàssic de Montjuïc, amb pujada per la Font del Gat, mentre els participants masculins estiguin rodant per la província de Barcelona.

stats