Esports 17/10/2016

Neix el Tribunal d’Arbitratge Esportiu de Catalunya

Impulsat pel Consell de l’Advocacia de Catalunya, el Col·legi d’Economistes de Catalunya i la UFEC, el TAEC resoldrà conflictes de l'esport català

Ara
1 min
Neix el Tribunal d’Arbitratge Esportiu de Catalunya

BarcelonaAquest dilluns s’han signat els documents fundacionals del nou Tribunal d’Arbitratge Esportiu de Catalunya (TAEC). Impulsat pel Consell de l’Advocacia de Catalunya, el Col·legi d’Economistes de Catalunya i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya pretén ser un instrument de resolució de conflictes al servei de l’esport català.

El TAEC "neix com una institució arbitral que aspira a donar solució àgil, econòmica i especialitzada als conflictes del sector; que eviti la judicialització de l’esport; i que posi a l’abast de clubs, federacions i entitats esportives els millors especialistes en la resolució dels conflictes del nostre àmbit", explica la UFEC a través d'un comunicat.

Aquest tribunal podrà encarregar-se, per exemple, de conflictes originats a juntes directives d’entitats, litigis per patrocini, desacords en convenis de drets de formació esportiva, impugnació d’acords d’assemblees i totes aquelles matèries que formen part de l’àmbit privat de les entitats i empreses esportives. Amb tots aquests conflictes, el TAEC oferirà la possibilitat de resoldre’ls per mitjà de l’arbitratge o a través de la mediació, apropant les postures de les parts.

A partir d’ara, s’inicien els tràmits de registre al Departament de Justícia, i es començarà una campanya de selecció d’àrbitres i mediadors i mediadores que durarà fins al novembre i que permetrà tenir l’òrgan a punt. Paral·lelament, des de la UFEC també es facilitarà que clubs, federacions i entitats facin les modificacions pertinents de la normativa pròpia per facilitar-los l’accés al Tribunal.

stats