BARÇA
Esports 14/12/2016

L'Audiència tanca definitivament el cas Neymar 1

S'ha validat l'acord al qual havien arribat totes les parts fa mesos

T.p.
2 min
Bartomeu i Rosell arribant a l’Audiència Nacional.

BarcelonaL'Audiència Provincial de Barcelona ha validat l'acord de conformitat entre el FC Barcelona i la Fiscalia per tancar el conegut com cas Neymar 1. El Barça ha anunciat aquesta validació a un acord a què es va arribar el darrer juliol. D'aquesta manera, el club accepta pagar una multa de 5,5 milions d'euros i l'expresident Sandro Rosell i l'actual president del Barça, Josep Maria Bartomeu, queden alliberats de qualsevol acusació.

Aquest dimecres al matí, l'advocat del club blaugrana ha ratificat l'acord amb el ministeri fiscal i l'Advocacia de l'Estat a la seu de l'Audiència Provincial que tancarà de forma definitiva en forma de sentència l'anomenat cas Neymar 1, relacionat amb la denúncia formulada pel soci Jordi Casas l'any 2013.

Ara però, queda oberta la carpeta Neymar 2. La querella del fons d’inversió DIS, que tenia el 40% dels drets del futbolista quan jugava al Santos, ha portat Bartomeu, Rosell, Neymar i el mateix club a un pas del judici per estafa i corrupció entre particulars. El jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata va proposar el 3 de novembre processar els actors implicats en el fitxatge del jugador, una decisió que va arribar després que el magistrat arxivés el cas al juliol, i que un òrgan superior, la sala penal de l’Audiència Nacional, n’ordenés la reobertura al setembre. El principal argument del jutge, que va recollir el cas del mediàtic Pablo Ruz, per justificar el delicte de corrupció és que els 40 milions que el Barça va pagar a l’empresa N&N, propietat dels pares del jugador, haurien “alterat el lliure mercat de fitxatges de futbolistes, en impedir que el jugador entrés al mercat d’acord amb les regles de la lliure competència”. La Fiscalia, mantenint la tesi que va defensar a l’estiu, no acusarà Bartomeu.

Ara, el judici a l’Audiència Nacional, que podria celebrar-se la primavera que ve, podria evitar-se. Segons la SER, el Barça també busca un acord per impedir que el president i el jugador s’asseguin al banc dels acusats. Una proposta que no té l’acceptació, per ara, de totes les parts, i la defensa de Bartomeu preferiria anar fins al final.

stats