Esports 24/09/2020

Toni Freixa: “Soc més continuador de la bona feina que continuista”

Anuncia la seva candidatura a les eleccions del Barça

2 min
"No vull ser continuista, sinó continuador"

BarcelonaL’Auditori 1899 del Camp Nou va acollir, dia de la Mercè i del 63è aniversari de l’estadi, l’anunci de la candidatura de Toni Freixa a les eleccions del Barça. Qui va ser secretari i portaveu de la directiva amb Sandro Rosell (2010-2014) i candidat als comicis del 2015 va organitzar un esdeveniment per mostrar múscul (va pagar uns 6.000 euros de la seva butxaca) que va presentar l’actor Bruno Oro. Freixa, que encara no té lema electoral i comptarà amb un equip semblant al que el va acompanyar als comicis del 2015, va rebutjar l’etiqueta de continuista, va qualificar de “necessari” tirar endavant el projecte Espai Barça, va criticar la moció de censura perquè creu que desestabilitza i va agrair a Ronald Koeman que hagi agafat l’equip en circumstàncies adverses.

Si bé critica la gestió de Bartomeu al Barça amb la boca més petita que els altres precandidats, Freixa no entén que això signifiqui voler seguir l’obra de l’actual directiva. “Si hi ha algú que em diu continuista és potser perquè té interès en fer-ho. És cert que no he fet oposició i que he buscat la unitat al club, però no vull ser continuista, sinó continuador de tot el que ha fet bé l’actual junta”, va argumentar l’exdirigent culer, que va avançar que el seu projecte per governar “és el que aglutina més seny, experiència i coneixement”. Un projecte sense noms concrets en l’apartat esportiu més enllà de Koeman, que seguiria d’entrenador si els resultats l’acompanyen aquesta temporada.

En contra de la moció

Freixa, quart i últim candidat a les eleccions del 2015 (1.750 suports), espera aprendre dels errors en el camí cap a una votació que encara no té una data clara. Ell desitjaria que fos a mitjans de març, tal com ha determinat la junta de Bartomeu, i no abans, cosa que significaria el triomf de la moció de censura que hi ha en marxa i que està pendent de la validació de més de 20.000 signatures per tirar endavant. Amb un discurs prudent fet des de la convicció. Ferm en la intenció de “no fer que el foc nou serveixi per cremar-ho tot”. Així entra Toni Freixa en una precampanya que encara no se sap quant durarà.

stats