El punt de votació de Gironta també hi diu la seva

L'afluència de socis i sòcies al pavelló de Fontajau va ser constant durant tota la jornada

Jordi Padrosa Piñero
2 min
La seu de votació a Girona.

GironaNo ens enganyem: si el Barça és més que un club, avui dia, és gràcies a la força imparable de la seva massa social. Tanta gent no pot estar equivocada. Després d’uns mesos convulsos, crítics en l’àmbit esportiu i poc ètics en l’àmbit institucional, els socis blaugranes s’han fet un tip de demanar un canvi. Volen tornar a sentir-se com no fa gaire, quan presumir de ser culer era tan important com aixecar títols. Res millor que una jornada electoral per passar de les paraules als fets i dels crits a les urnes. Per primer cop, es va poder votar en diferents seus. A Girona, el lloc escollit va ser el pavelló de Fontajau, on s'havien citat 3.707 socis repartits en cinc taules. “L’organització ha sigut impecable, l’accés és molt còmode i correcte”, assegurava el David, el soci 47.562 de l’entitat. Organitzats alfabèticament i respectant les distàncies de seguretat mentre esperaven el seu torn, els socis del Barça, amb mascareta i gel hidroalcohòlic, van assumir el protagonisme. L’afluència, durant tot el dia, va ser constant. Alguns dels electors no van amagar que es van saltar el confinament comarcal. “És per una bona causa”, admetien i demanaven privacitat entre rialles.

“Esclar que puc dir a qui he votat, a Joan Laporta. He seguit els debats i malgrat que he trobat a faltar presentar propostes concretes i no tant conceptes genèrics, Laporta és qui més em convenç”, afirmava el David. De fet, el líder d’Estimem el Barça va centrar la gran majoria dels elogis dels aficionats. Laporta significa carisma, just el que tothom creu necessitar. “Només cal recordar la lona que va penjar a Madrid. Aquella lona és el Jan, és l’exemple dels seus cops d’efecte. Parlant vulgarment, és el puto amo. Aquí és on demostra la personalitat que té, i això farà que el Barça torni a ser respectat. Perquè, quan manava, la UEFA i la Lliga se l’escoltaven, no érem uns titelles”, afegia. El Manel, el soci 124.153, que també va votar Laporta, va assegurar que “serà un revulsiu". "És la persona adequada per assumir el lideratge i fer-nos recuperar l’autoestima”, afegia.

S’han traspassat els límits

Per als socis enquestats per l’ARA, les candidatures de Víctor Font i Toni Freixa s'han quedat a mig camí del recorregut que aspiraven fer per ser considerants aspirants reals al triomf. “Estem en una situació molt fotuda i no veig ningú amb millors eines que el Laporta. Al nou president no li pot tremolar el pols, haurà de ser valent. Com a club, hi ha coses que no ens podem permetre. I últimament hem traspassat els límits”, admetia el Jaume, el soci 81.394, que continuava: “Font no em semblava mala opció, però s’ho ha preparat tant que s’ha tornat rígid, sense capacitat per maniobrar, i poc flexible”. El Pep, el soci 135.000, va valorar que “Laporta està avalat sobradament, és un home ferm". "I qualsevol posició de govern exigeix tenir aquesta habilitat”. El Bernat, soci 89.326, sentenciava: “Freixa està assenyalat per haver anat amb Bartomeu en el seu moment. I no en volem saber res d’aquesta època”.

stats