Esports 16/09/2017

Nova Zelanda atropella Sud-àfrica i té el títol a tocar (57 a 0)

Els All Blacks alliçonen uns Springboks desdibuixats a Auckland

Ferran Vital
2 min
Nova Zelanda atropella Sud-àfrica i té el títol a tocar (57 a 0)

Després de derrotar Austràlia en dues ocasions i domar els impetuosos Pumas argentins la setmana passada, els All Blacks han demostrat un cop més perquè dominen amb mà de ferro el món de la pilota ovalada des de ja fa més de 20 anys. De fet, la lliçó d'avui davant d'una Sud-àfrica irreconeixible (57 a 0) es converteix en la victòria més gran que s'ha aconseguit mai davant els Springboks en més de 110 anys d'història i il·lustra un exemple fantàstic per explicar la supremacia neozelandesa sobre la resta de nacions del planeta.

I això que els Springboks sud-africans són un equip jove i amb talent, més multicolor que mai, i fins avui eren considerats una amenaça potencial per als campions del món. Res més lluny de la realitat: en un primer temps antològic, els neozelandesos han anul·lat els seus rivals amb un contundent parcial de 31 a 0 gràcies a quatre assajos anotats al llarg del primer temps de la mà de Riecko Ioane, Milner-Skudder, Scott Barrett i Brodie Retallick.

El panorama no ha canviat gens al segon temps, i les tímides reaccions sud-africanes eren anul·lades a l'acte per la davantera neozelandesa, que ha passat per sobre de la històricament invencible davantera dels Springboks. De fet els homes de negre, que han donat descans a alguns dels pilars més importants de l'equip, han anotat quatre assajos més amb els teòrics suplents gràcies als assajos de Tu'ungafasi, Sopoaga, el segon assaig de Milner-Skudder i un últim assaig de Codei Taylor sobre el xiulet final.

Amb aquesta contundent victòria, Nova Zelanda és virtualment campiona del Rugby Championship 2017 a dues jornades del final amb 19 punts –vuit més que els seus rivals d'avui–, i només un miracle pot allunyar els All Blacks d'un nou títol de l'hemisferi sud.

stats