RUGBY CHAMPIONSHIP
Esports 25/08/2012

Nova Zelanda alliçona a Austràlia (22-0)

Els 'wallabies' pateixen la derrota més cruel dels darrers cinquanta anys contra Nova Zelanda.

Ferran Vital
Israel Digg corre amb la pilota

BarcelonaEn el primer partit de la jornada, els "All Blacks" s'han imposat per un contundent 22 a 0 als eterns rivals australians en un partit disputat a l'Eden Park d'Auckland. El conjunt neozelandès no ha donat cap opció als 'wallabies', que no han estat capaços de generar cap acció ofensiva productiva al llarg dels vuitanta minuts de joc.

A la mitja part s'ha arribat amb un parcial de 9 a 0 pels "All Blacks" mercès a tres cops de càstig transformats per Daniel Carter, però als cinc minuts de la represa els actuals campions del món han aprofitat una de les seves característiques jugades ofensives per anotar l'únic assaig del partit, mitjançant el darrer Israel Dagg. Abans del xiulet final, encara hi ha hagut temps per a que en Daniel Carter anotés dos cops de càstig més per ampliar l'avantatge final fins a l'humiliant 22 a 0 final. Els 'wallabies' no acabaven un partit amb el seu marcador a zero des de l'any 1962, tot just fa cinquanta anys.

Amb aquest resultat, els "All Blacks" s'emporten la Bledisloe Cup (competició anual que es disputa des de 1931 entre les seleccions de rugbi de tots dos països), alhora que fan un pas de gegant, gairebé definitiu, per emportar-se el primer Rugby Championship de la història.