NATACIÓ
Esports 21/09/2019

Ona Carbonell abandona temporalment la competició

Amb 23 medalles, és la nedadora amb més èxits de la història

i
Toni Padilla
2 min
Ona Carbonell, durant la disputa del solo lliure

BarcelonaOna Carbonell, la dona amb més medalles de la història de la natació, va anunciar ahir amb un comunicat la seva retirada temporal de la competició, tot just dos mesos després d’aconseguir tres medalles en els Mundials de natació sincronitzada celebrats a Gwangju (Corea del Sud). La catalana vol dedicar més temps a la seva família, segons explica, i no serà als Jocs Olímpics de Tòquio del 2020. Carbonell, però, anticipa que seguirà vinculada a la natació durant aquest període: “Seguiré intensament vinculada a l’equip de natació espanyol, donant suport a les meves companyes en tot moment i treballant d’una manera diferent de com ho he fet fins ara, per més endavant poder tornar a estar a l’aigua amb elles en futurs compromisos esportius”. Carbonell, doncs, podria ser als Jocs del 2024 a París, quan tindrà 34 anys.

Però ara, amb 29 anys, Carbonell expressa: “Després de tota una vida dedicada gairebé íntegrament a l’esport, en la qual la natació ha ocupat folgadament el primer lloc en la llista de prioritats, ara sento que he de posar totes les meves energies de manera prioritària en una part de la meva vida que massa vegades he hagut de deixar de banda. Vull dedicar més temps a la meva família, que sempre és al meu costat; cuidar-la com es mereix, i també ampliar-la. Com a dona i esportista, conciliar la meva vida professional amb la personal implica assumir decisions com aquesta i deixar l’esport de banda temporalment, sense que això signifiqui que hagi de renunciar per sempre a la meva carrera com a nedadora”.

La nedadora, amb 23 medalles en els Mundials, es va convertir en la dona amb més medalles de la FINA i la tercera esportista amb més medalles, només per darrere dels nord-americans Michael Phelps (33) i Ryan Lochte (27). “He tingut un últim any esplèndid. A més, la sintonia amb les meves companyes i tot l’equip tècnic ha sigut com mai fins ara i el treball que hem desenvolupat juntes és per estar-ne orgulloses. No obstant això, en aquest inici de temporada les meves circumstàncies personals i familiars són diferents”, sentencia.

stats