CURSES DE MUNTANYA
Esports 09/06/2019

Oriol Cardona i Clàudia Sabata, guanyadors de l'Olla de Núria

Fins a 700 corredors disputen la tradicional cursa que recorre els cims que envolten el santuari

N.g.
2 min
Oriol Cardona, Jan Margarit i Pere Rullán, el podi masculí de l'Olla de Núria

BarcelonaFins a 700 corredors han omplert aquest diumenge les muntanyes que envolten la vall de Núria per disputar la 13a edició de l'Olla de Núria, una cursa ja tradicional que organitza la Unió Excursionista de Vic. El guanyador en la categoria masculina ha sigut Oriol Cardona, que des de l'inici ha estat al grup capdavanter juntament amb Jan Margarit, Pere Rullan i Antonio Alcalde. Margarit ha sigut qui ha fet el primer pas i ha tirat del grup, mentre que Cardona li ha agafat el relleu més tard. Així, Cardona, que ha guanyat per segon cop aquesta cursa, ha completat el recorregut en 2 hores, 20 minuts i 7 segons. Segon ha acabat Jan Margarit, a 36 segons del guanyador, mentre que el podi en la categoria masculina l'ha completat Pere Rullan, que hi ha arribat a 3 minuts i 46 segons de Cardona.

Clàudia Sabata, Eli Gordón i Núria Gil, el podi femení de l'Olla de Núria

En la categoria femenina, la guanyadora ha sigut la corredora berguedana Clàudia Sabata, que ha creuat la línia d'arribada amb una estelada a la mà després de 2 hores, 55 minuts i 59 segons. La corredora no ha estat en el grup capdavanter des de l'inici, però una cursa molt regular i constant li ha donat el triomf. Segona ha acabat Eli Gordón (2 hores, 57 minuts i 42 segons) i tercera Núria Gil (3 hores i 29 segons).

Els 21,5 quilòmetres i 1.940 metres de desnivell positiu de la cursa –que no té ni un metre d'asfalt i que té un recorregut que transcorre en un 75% a més de 2.500 metres d'altura– passa pels cims del Puigmal, Segre, Finestrelles, Pic de Núria, Eina, Noufonts, Noucreus, Puig de les Arques, Rocs Blancs i Fontnegre abans de tornar al pla de Sant Gil, davant del santuari, sortida i final de l'Olla.

La cita enguany, a més, és solidària, ja que s'han donat 500 euros a una entitat sense ànim de lucre de Vic.

Primera cursa de muntanya retransmesa en directe per TV3

Televisió de Catalunya ha retransmès per primer cop en directe aquesta cursa de muntanya. Després que fa una setmana es pogués veure en directe per Esport3 la marató de la Zegama-Aizkorri, aquest diumenge el canal català ha fet la producció i la retransmissió en directe per primer cop d'una cursa de muntanya a Catalunya.

stats