Esports 19/06/2021

La particular pugna entre Cristiano i Griezmann: l'Eurocopa en tres tocs (dia 9)

El portuguès i el francès, al podi de màxims golejadors de l'Eurocopa

2 min
Griezmann i Dembélé

BarcelonaCristiano Ronaldo no va poder celebrar ahir el que hauria sigut el segon triomf de Portugal en aquesta Eurocopa, però sí que va augmentar el seu registre golejador particular en la derrota contra Alemanya (2-4).

1. La particular pugna entre Cristiano i Griezmann

L’atacant portuguès de 36 anys, el primer a disputar (i marcar) en cinc edicions diferents de l’Eurocopa, va fer el primer gol del seu equip i és el màxim golejador de la història de la competició amb 12 dianes fins ara. El segon registre més elevat el té Michel Platini -a qui Cristiano va superar amb els seus dos gols contra Hongria en la primera jornada-. I ahir va entrar en el podi Antoine Griezmann, que amb 7 gols persegueix el portuguès. El davanter francès comparteix el tercer calaix del podi amb el britànic Alan Shearer.

2. Amb la millor davantera no n’hi ha prou

El gol de Griezmann va salvar França de no ser la víctima de la primera gran sorpresa d’aquesta Eurocopa. Amb un gol a la segona meitat, el blaugrana va permetre rescatar un punt al seu equip, que va firmar un inesperat empat contra Hongria (1-1). Els francesos, però, segueixen líders del grup F. Mbappé, Benzema i companyia van tenir força ocasions, però no van estar encertats. Dembélé va fer de revulsiu i va enviar un xut al pal, però només va poder jugar 30 minuts. El blaugrana va haver de demanar el canvi al sentir molèsties a la part posterior de la cuixa dreta. 

3. ¿Itàlia i Gal·les jugaran a fer matemàtiques?

Amb el permís d’Alemanya, Itàlia és qui més està exhibint el seu potencial. L’equip de Roberto Mancini va golejar en els seus dos primers partits -contra Turquia i Suïssa, tots dos amb un 3-0 a favor en el marcador- i avui (18 h) buscarà contra Gal·les certificar la primera posició del seu grup. Els italians tenen sis punts, i els gal·lesos, quatre. I, tal com acostuma a passar en aquest tipus de competicions, s’especula amb la possibilitat que els dos equips no facin més mèrits que els necessaris per empatar i classificar-se com a primer i segon de grup, respectivament.

stats