EL BARCELONISME AL MÓN Reportatge
Esports 26/02/2011

Passió blaugrana a la capital dels Estats Units

Gustau Alegret
2 min
Passió blaugrana a la capital dels Estats Units

Raimon Puigjaner mai no es va imaginar la passió que podia despertar el Barça a Washington DC (EUA). En els últims mesos, ha liderat un grup de joves -catalans i estrangers- que es van proposar organitzar el barcelonisme a la capital nord-americana, i els seus esforços s'han vist recompensats fa poc quan la junta directiva del Barça va aprovar la creació de la nova penya barcelonista de Washington.

"Quan vam començar a convocar la gent ara farà un any no érem més d'una vintena d'amics, i avui la mitjana per partit és de setanta persones", explica orgullós Puigjaner, escollit president de la penya. Tenen més de cinc-cents socis, la majoria nord-americans i llatinoamericans d'origen o família que treballen o estudien a la capital dels Estats Units. Sempre que juga el Barça es reuneixen a l'Elephant & Castle, un bar del centre de la ciutat amb el qual han arribat a un acord: ells hi posen l'ambient i el bar els garanteix cervesa catalana, descomptes i un racó exclusiu on ja llueixen pòsters de Leo Messi, Xavi, el Camp Nou i algun dels trofeus més recents.

En Raimon va col·laborar fa uns anys amb la penya de Nova York quan hi va viure, i l'experiència li ha servit ara per organitzar la nova agrupació. Puigjaner explica: "De seguida que vaig contactar amb el club, ens van animar a muntar el projecte; no és fàcil perquè hem hagut de redactar els estatuts, validar-los amb un notari d'aquí (Estats Units) i complir alhora amb els requisits que ens demanava el Barça, que no són pocs. Però al capdavall ha estat molt gratificant veure com una idea d'uns quants ha estat tan ben acollida per molts".

La nova penya neix l'any en què el Barça vol fer un partit amistós a Washington durant la pretemporada d'estiu. Un partit que podria enfrontar-los al Manchester United. "Ens il·lusiona molt la idea de tenir els jugadors aquí, i volem aprofitar l'oportunitat per fer un acte oficial de la penya i del Barça: per a nosaltres és una oportunitat d'or", afirma Puigjaner, que reconeix que de moment només han mantingut converses informals amb el club.

El partit es jugaria el 30 de juliol a l'estadi Fedex Field de l'estat veí de Maryland, però encara no està clar qui en serà l'organitzador i, el que més interessa als penyistes, quan es vendran les entrades. La junta de la penya està elaborant una proposta perquè els jugadors del primer equip blaugrana participin en un acte social amb nens. "Ja hem contactat organitzacions benèfiques -revela Puigjaner- que estarien interessades a participar-hi; això ens ajudaria a traslladar la imatge que el Barça realment és més que un club", conclou.

stats