PATINATGE ARTÍSTIC
Esports 13/07/2019

Pere Marsinyach, subcampió del món de patinatge artístic i Carla Escrich, tercera

En homes, l'or ha sigut per a l'italià Luca Lucaroni i en dones, per a la italiana Rebecca Tarlazzi

Nuria García
2 min
Pere Marsinyach, subcampió del món de patinatge artístic

BarcelonaJornada rodona al Sant Jordi per als patinadors catalans. Pere Marsinyach s'ha proclamat subcampió del món en categoria masculina, mentre que Carla Escrich ha aconseguit la medalla de bronze en categoria femenina.

Pere Marsinyach ha aconseguit aquest dissabte revalidar la medalla de plata que ja va aconseguir en el Mundial de l'any passat. El patinador de Cardona, que arrencava el programa llarg en la tercera posició després d'acabar el programa curt darrere Luca Lucaroni i Sergio Canales, ha remuntat per tornar a aconseguir la plata. Interpretant el personatge de Phileas Fogg creat per Jules Verne, el de Cardona ha emocionat el Sant Jordi, que s'ha posat dret quan ha acabat la seva actuació. El seu programa li ha valgut 225.84 punts totals, que li han donat la medalla de plata.

Primer ha acabat de nou Luca Lucaroni, que des del 2016 no té rival. L'italià ha sumat en total 247.72, lluny del català. El bronze ha estat per a Sergio Canales. El patinador madrileny del Reus Deportiu començava el dia segon, però dues caigudes durant el programa lliure l'han fet caure a una merescuda tercera posició (207.72 punts totals) que li han donat la seva primera medalla en un Mundial. Cinquè ha acabat el també català Llorenç Álvarez, que ha sumat 188.61 punts i ha superat.

Carla Escrich, bronze

Carla Escrich, durant el programa llarg al Palau Sant Jordi

La catalana Carla Escrich ha aconseguit aquest dissabte la medalla de bronze de patinatge artístic en els World Roller Games de Barcelona. La patinadora de Caldes d'Estrac ha mantingut, després del programa llarg d'aquest dissabte, la tercera posició que ja va aconseguir després del programa curt de dijous. Per a ella, que arribava al Mundial com a campiona d'Espanya, ha suposat la seva primera medalla en el campionat de món.

La final, de fet, ha estat molt ajustada, ja que Escrich ha sumat un total de 144.06 punts, pels 142.26 que ha sumat la italiana Michela Cima, que s'ha quedat a les portes del podi. Un podi que han completat dues italianes més: primer ha acabat Rebecca Tarlazzi, que després de ser molts anys campiona júnior ha aconseguit el seu primer títol en categoria absoluta, mentre que el segon lloc ha estat per a una altra italiana, Letizia Ghiroldi, que ha revalidat el subcampionat que va aconseguir l'any passat.

L'altra catalana de la competició, Núria Gas, va disputar el programa llarg divendres, ja que no es va classificar entre les 10 millors del curt. El seu disc, però, li ha donat la novena posició final, amb 98.62 punts.

stats