HANDBOL
Esports 31/10/2019

Les claus de la victòria a Flensburg

El Barça goleja a la pista del campió de la Bundesliga en partit de Lliga de Campions

Gonzalo Romero
2 min
Xavi Pascual parla amb els seus jugadors a Flensburg

BarcelonaEl Barça d'handbol va consolidar-se dimecres com a líder de grup de la Lliga de Campions després de golejar a domicili el Flensburg (27-34). El campió de la Bundesliga alemanya no va poder competir contra els blaugranes, molt concentrats. Hi ha tres situacions del joc que justifiquen -especialment- la seva superioritat en el marcador:

1. Generar joc sense pilota

El conjunt de Xavi Pascual va fer el seu millor partit europeu de la temporada amb uns números correctes. L'efectivitat en situacions d'atac va ser del 58%, amb 22 errades de xut, pràcticament les mateixes que el rival (21) i va perdre moltes pilotes fàcils durant la primera part. Les recuperacions de pilota i la capacitat de la primera línia per generar espais sense vot van ser claus.

Més enllà de les accions individuals de Dika Mem, que domina el recurs com pocs jugadors, el tàndem Luka Cindric i Aron Pálmarsson van ser letals en les trajectòries sense pilota. Els dos centrals segueixen demostrant que també són decisius quan juguen per als companys. Encaraven porteria i fixaven fins a dos o tres defenses perquè N'Guessa, Mem i Dolenec poguessin arribar a la línia dels 6 metres sense oposició. El joc posicional del Barça guanya recursos i mobilitat.

Una acció d'atac posicional del Barça contra el Flensburg

2. Minimitzar els recursos rivals

Maik Machulla no va trobar la tecla per aconseguir una dinàmica guanyadora. El tècnic del Flensburg va intentar-ho a tots els nivells. A camp propi va alternar el 6:0 defensiu amb el sistema 5:1. Ni la solidesa davant de l'àrea ni el treball com a home més avançat de Simon Jeppsson van trencar la circulació de pilota blaugrana. A l'altra banda de la pista va passar el mateix.

El treball barceloní va provocar que cap dels primeres espases locals rendís a bon nivell. Gonzalo Pérez de Vargas va cruspir-se l'extrem Magnus Joendal i els canoners Goeran Johannessen i Magnus Röd van ofegar-se sense espais, precipitant-se amb llançaments forçats. La banqueta va intentar sacsejar l'atac amb l'entrada de Michal Jurecki (dreta) com a lateral dret. El polonès va ser l'únic que va encadenar bones accions (5 gols), totes individuals, per evitar una golejada encara més sagnant.

3. Pluralitat d'alternatives d'atac

La varietat d'alternatives que té Xavi Pascual en atac és molt gran. El Barça és segurament l'equip amb la rotació més efectiva de la Lliga de Campions. Té 17 jugadors de gran nivell que tenen un rol real quan surten a pista. La victòria contra el Flensburg va evidenciar-ho. Hi va haver vuit blaugranes que van signar com a mínim tres gols. Dika Mem va ser el primer a assumir la responsabilitat i va transformar 4 de les primeres 7 dianes del compte visitant.

El seu encert va anar de més a menys i va provocar que apareguessin Pálmarsson, Cindric, Dolenec, Fábregas, Aitor Ariño, Víctor Tomás i Aleix Gómez com a especialista en situacions de pena màxima. Responsabilitats ofensives ben repartides, també entre les dues línies de l'equip: van tenir el mateix pes els extrems i els pivots que els jugadors que s'encarreguen de generar joc més enllà dels nou metres.

stats