BARÇA
Esports 29/05/2012

La revista brasilera 'Placar' creu que Messi pot superar a Pelé com a millor jugador de la història

Messi ja és a l'alçada de Pelé fins i tot al Brasil. La prestigiosa revista Placar li ha dedicat la portada als dos jugadors

Ara
2 min
Pelé i Messi, a la mateixa alçada a la revista brasilera Placar

BarcelonaLa portada, on es pot veure un dibuix de Messi i Pelé, afirma que l'argentí "és una amenaça per a Pelé per ser el millor jugador de tots els temps". A les pàgines interiors d'aquesta pretigiosa revista, s'afirma que per primer cop en la història del futbol apareix un jugador "que ha fet prou com per poder ser comparat amb Pelé com a millor jugador de la història". El reportatge es titular "El duel dels Déus".

Durant vuit pàgines, el reportatge compara les xifres de Pelé i Messi. A més, es compara les xifres dels dos comparant l'edat actual de l'argentí amb la que tenia Pelé en el seu moment. Segons aquest estudi, Pelé feia més gols que Messi. Ara, Placar ha estudiat també les mitjanes de gols de cada època. El Santos dels anys 50 i 60 per exemple, feia 3,41 gols per partit. Pelé pressumia d'una mitjana de 1,28 gols per partit. El Barça de Guardiola i Rikaard ha fet una mitjana de 2,64 gols per partit, i Messi en té una de 0,68 gols per matx. Ara, la mitjana de Messi cada dia s'acosta més a la de Pelé.

Placar però, fa una mitjana dels anys que juguen els futbolistes ara mateix i de la mitjana de gols per edat de molts jugadors per arribar a la conclusió que Messi té opcions reals d'arribar a igualar els gols oficials de Pelé, 743, si juga fins el 2024. Messi ja supera Pelé en partits jugats i mitjana de minuts, i també en assistències.

Fent una comparació dels títols guanyats pels dos jugadors amb 24 anys i 10 mesos, en surt que han guanyat més o menys el mateix. Pelé però, havia guanyat dos Mundials. Però Messi ha guanyat tres Champions, i Pelé només dues Libertadores. Al final, la revista pregunta a molts periodistes i antics jugadors sobre si creuen que Messi serà millor que Pelé. 18 diuen que si, i 11 diuen que no.

stats