Des de la castellana
Esports 07/12/2013

Però el Barça voldria Sergio Ramos?

2 min

Aquests dies al Reial Madrid s'ha parlat sobretot de la relació entre un dels capitans i pesos pesants de la plantilla, Sergio Ramos, i el president de l'entitat blanca, Florentino Pérez. Les relacions entre ells no passen pel seu millor moment, i coincideix amb el moment en què el jugador sevillà està negociant la seva renovació, tot i que no acaba contracte fins al 30 de juny del 2017.

Per entendre com s'ha arribat a aquest punt ens hem de remuntar al dijous 24 de gener d'aquest any: el diari Marca va explicar en portada una reunió entre Florentino Pérez i els capitans, Casillas i Ramos, que li plantejaven un escenari a escollir entre Mourinho o ells. El president blanc es va posar fet una fúria i fins i tot va aparèixer en roda de premsa per desmentir-ho. L'endemà el diari madrileny titulava amb un contundent "Marca no miente" i ensenyava una conversa de mòbil per WhatsApp que confirmava la notícia.

Florentino Pérez s'ha dedicat durant mesos a investigar qui era el responsable de la filtració, i finalment ha descobert que es tractava de l'entorn més pròxim de Sergio Ramos. Tan pròxim que fins i tot en podríem dir familiar. Per això s'ha enfadat amb el sevillà i es nega, de moment, a renovar-lo. I per pressionar aquest mateix entorn de Ramos, ha filtrat que el jugador estaria disposat a marxar al Barça, i el club a vendre'l per uns 65 milions d'euros.

Tot això ho explico perquè un cop més utilitzen el nom del Barça per pressionar en la renovació d'un jugador del Madrid. És sabut per tothom que els blaugranes busquen un central, però jo em pregunto: ¿el Barça estaria disposat a fitxar Sergio Ramos per 65 milions d'euros? Doncs la meva opinió és rotundament que no. No negaré la seva gran qualitat futbolística, però amb això no n'hi ha prou. Primer perquè no seria gaire bona idea donar tants diners al teu rival, i, segon, perquè les seves idees no encaixarien en un club que és alguna cosa més que un club de futbol.

M'indigna bastant que s'utilitzi tan frívolament com a carta xantatgista en una negociació l'interès de l'etern rival. Espero que no passi el mateix amb Andrés Iniesta, que també està en procés de renovació i, cada vegada que es complica la negociació, des de Madrid pressionen el president Florentino Pérez perquè creuen que l'hauria de fitxar sense pensar-s'ho. Però jo ho tinc clar: ni vendria Andrés Iniesta ni fitxaria Sergio Ramos. I vosaltres?

stats