Mundial de ciclisme
Esports 23/09/2012

Philippe Gilbert es proclama campió del món de ciclisme

El belga ha estat molt superior al Cauberg i ha passat la meta de Valkenburg en solitari. Edvald Boasson Hagen i Alejandro Valverde completen el podi

Albert Rabadan
1 min
Philippe Gilbert rep la felicitació dels companys d'equip després de guanyar el mundial

BarcelonaEl belga Philippe Gilbert és el nou campió del món de ciclisme. Gilbert, que ha reservat forces fins a l'última volta, ha llançat un atac irresistible al Cauberg i l'ha coronat en solitari. Tot i quedar més d'un quilòmetre de pla fins a la meta, el ciclista de BMC ha demostrat ser molt superior i ha mantingut la distància suficient per vèncer.

Amb tot, la cursa s'ha fet dura en la primera meitat. S'ha creat un tall de 29 ciclistes amb Contador, que ha enllaçat en el grup on eren els seus companys de la selecció espanyola Lastras i Flecha. A tres voltes del final, tenien menys d'un minut de distància i hi ha hagut reagrupament amb la resta de favorits a dues voltes de la meta.

Cap dels grans aspirants ha pogut crear un tall definitiu, i el darrer pas pel Cauberg ha estat decisiu. Després de l'atac de Vincenzo Nibali, Gilbert ha marxat en solitari cap a la victòria i l'han provat de seguir tant Edvald Boasson Hagen (plata) com un Alejandro Valverde (bronze) que venia de massa enrere per poder arribar a la roda del belga.

El tricampió mundial Óscar Freire (10è) ha fet oficial la seva retirada després d'acabar la cursa, mentre que Joaquim Rodríguez (39è) no ha estat a l'altura de l'última volta, en què la selecció espanyola s'ha hagut de conformar amb la tercera plaça. És la quarta medalla en un mundial que aconsegueix Valverde al llarg de la seva carrera.

stats