Fórmula 1
Esports 05/07/2013

Pirelli, el gran centre l'atenció del Gran Premi d'Alemanya de Fórmula 1

La marca italiana de pneumàtics ha variat la fabricació dels compostos del darrera per evitar que tornin a explotar durant la cursa, igual com va passar a Silverstone

M.molina
2 min
Els responsables de Pirelli comproven els pneumàtics abans del GP d'Alemanya

BarcelonaFernando Alonso arriba a Alemanya amb la moral pels núvols després de pujar al podi a Silverstone per sorpresa i retallar distàncies amb el líder Vettel, que va haver d'abandonar. I Mark Webber, company d'equip de l'alemany a Red Bull, també va pujar al podi pocs dies després de confirmar-se el seu adéu de la F1 a final d'any. Grosjean, per la seva banda, va tornar a guanyar una cursa i sembla evidenciar una millora en el comportament dels Mercedes en cursa. Són molts al·licients per a un Gran Premi, però tot plegat queda relegat a un segon terme per la polèmica que envolta els pneumàtics Pirelli, grans protagonistes de la cursa de la setmana passada.

Fins a cinc gomes van rebentar durant la prova de Silverstone, sempre el pneumàtic posterior esquerre. Li va passar a Hamilton, Massa, Vergne, Hulkenberg i Sergio Pérez. Cinc pilots que van haver d'evitar impactar amb els murs de protecció del circuit després de perdre una roda i el control del monoplaça. Els pilots es van queixar i de valent –també els equips– i tot plegat ha provocat una reacció a la casa Pirelli –la responsable de subministrar els compostos–, que ha decidit fer un canvi en el procés de fabricació.

Arran de les múltiples protestes, la Federació Internacional d'Automobilisme va cridar a files els responsables de l'empresa italiana per tal de buscar una solució. El dimecres es van trobar les dues parts i van acordar canviar les gomes de cara a la cursa de Nürburgring. En concret, modificar la fabricació de les rodes del darrera, substituint l'acer pel 'kevlar' (fibra sintètica) per evitar aquestes explosions.

La majoria d'equips han aplaudit aquesta decisió i confien que no hi hagi cap altre incident en pista per aquest motiu. Mentrestant, la prova té els alicients de veure com reacciona Vettel –a casa– després de no sumar cap punt a Anglaterra per culpa d'un error mecànic al seu monoplaça, i quina serà la reacció d'Alonso que va tornar a retallar distàncies.

Aquest divendres es faran les dues primeres sessions d'entrenaments lliures, el dissabte al migdia hi haurà la qualificació i el diumenge a les 2 la cursa.

stats