FÓRMULA 1
Esports 16/01/2014

Pirelli subministrarà els pneumàtics per a la F-1 durant tres anys més

La marca italiana continuarà com a encarregada de supervisar les característiques dels pneumàtics

Efe
1 min
Mark Webber condueix el seu Red Bull sota la pluja a Interlagos

BarcelonaLa Federació Internacional d'Automobilisme (FIA) i Pirelli han renovat l'acord pel qual la companyia italiana seguirà com a proveïdora única de pneumàtics per a la Fórmula 1 durant tres anys més a partir de la propera temporada 2014. En un comunicat de premsa conjunt, les dues entitats han informat de l'acord després de la decisió del World Motor Sport Council, organisme executor de la FIA, de confirmar l'empresa italiana com a proveïdora única de pneumàtics per al Campionat Mundial de Fórmula 1. "La Federació i Pirelli, en col·laboració amb els equips, han treballat junts per millorar la seguretat i el rendiment del campionat de Formula 1", recorda el comunicat. "Per a aquest propòsit, es van introduir canvis importants al reglament esportiu de la FIA relatius a les prova de pneumàtics, la qual cosa permetrà a Pirelli continuar amb el seu compromís de proveïdor exclusiu de pneumàtics d'una manera rendible, en interès de totes les parts interessades", continua.

Per tant, Pirelli seguirà com a encarregada de supervisar les característiques dels pneumàtics i de gestionar tots els aspectes en el desenvolupament d'aquests, en col·laboració amb la FIA i els respectius equips.

Les noves normes introduïdes per la FIA per a la temporada 2014 preveuen que un dels dotze dies de proves col·lectives d'equip en pretemporada es dediqui exclusivament als pneumàtics de pluja i que a cadascun dels vuit dies de proves durant la temporada, almenys un equip, fins a un màxim de dos, se centri en les proves de pneumàtics juntament amb els tècnics de Pirelli.

stats