ATLETISME
Esports 03/03/2014

Pistorius es declara "no culpable" del càrrec d'assassinat premeditat

Aquest dilluns s'ha iniciat el judici a l'atleta sud-africà

Efe
2 min
L'atleta Oscar Pistorius arriba a la cort suprema de Pretòria. Comença el judici per l'assassinat de la seva nòvia / EFE

PretòriaL'atleta paralímpic sud-africà Oscar Pistorius s'ha declarat "no culpable" del càrrec d'assassinat premeditat de la seva nòvia, la model Reeva Steenkamp, en el primer dia del judici que se celebra al Tribunal Superior de Pretòria.

"No culpable", ha respost contundentment el corredor en ser preguntat, després que el fiscal, Gerrie Nel, l'acusés formalment d'"assassinat premeditat". Pistorius va matar a trets Steenkamp a través de la porta tancada del bany de casa seva a Pretòria el 14 de febrer de l'any passat, i podria ser condemnat a cadena perpètua si és declarat culpable. En el tribunal, un dels advocats de l'esportista, Kenny Oldwage, ha llegit la versió dels fets aportada per l'acusat, que sosté que va confondre a la seva parella amb un intrús.

"No existeix cap tipus de fonament per a l'al·legat de la Fiscalia que ell volia matar Steenkamp", ha afegit el lletrat, que ha negat que la parella mantingués una discussió la nit del fatal tiroteig, com manté el ministeri fiscal .

Acompanyada d'altres membres de la família, la mare de la dona morta, June Steenkamp, ha estat present a la sala on se celebra el judici. També hi havia l'oncle de l'acusat, Arnold Pistorius, i els seus germans, que s'han assegut a la mateixa fila que els Steenkamp i no s'han saludat amb la família de la víctima. Pistorius, de 27 anys i en llibertat sota fiança des del 22 de febrer del 2013, ha contractat per al procés un prestigiós equip d'advocats, investigadors forenses i relacions públiques. Acusació i defensa accepten que Pistorius va matar a trets Steenkamp a través de la porta tancada del bany de casa seva a Pretòria, tot i que el fiscal acusa el corredor d'assassinar la model, que llavors tenia 29 anys, de manera premeditada.

El corredor sud-africà es va convertir, l'agost del 2012 a Londres, en el primer atleta amb les dues cames amputades que participava en uns Jocs Olímpics, en els quals va arribar a classificar-se per a les semifinals de la prova de 400 metres llisos.

stats