Esports 05/06/2021

Pol Espargaró dona oxigen a Honda mentre Quartararo s'endú la 'pole' a Montmeló

El pilot de Yamaha sortirà des del primer lloc de la graella per davant de les Ducati de Jack Miller i Johann Zarco

2 min
Fabio Quartararo, pilot de Yamaha Racing, al GP del Circuit de Catalunya

El Diablo va catapultat cap al títol mundial. En cada Gran Premi fa un pas endavant, i el Circuit de Catalunya, un dels seus traçats preferits, no havia de ser diferent. Signant el rècord de la pista de Montmeló, el pilot de Yamaha s'ha endut la pole position per a la cursa d'aquest diumenge del Gran Premi de Catalunya (13 h, DAZN) en un dia en què les Honda han fet un passet endavant. Gràcies a un pacte no verbal amb Miller (Ducati), Marc Márquez ha pogut mantenir un ritme alt que l'ha deixat a mil·lèsimes de la Q2, on sí que s'ha colat el germà petit dels Espargaró.

Ja avisava Pol Espargaró a l'ARA abans de la sessió de qualificació: l'Honda, per fer bons temps, necessita ajuda. Ha arribat de la Ducati de Miller. Mentre Márquez sortia del box, coincidint de forma gens casual amb el pilot australià, per mitjà de senyes el de Cervera li demanava permís per seguir a la seva roda i arribar a la Q2. Així ha estat. Durant la primera sessió el pilot català s'ha enganxat com una paparra al de Ducati i, si no hagués estat pel seu company d'equip, hauria pogut entrar a l'última sessió de cara a la cursa de diumenge. Pol Espargaró ha aprofitat l'avinentesa i s'ha colat a la Q2. El pilot de Granollers, però, ha durat poc sobre l'asfalt. En els minuts finals de la sessió ha anat per terra i s'haurà de conformar amb l'onzè lloc.

Fabio Quartararo no ha donat cap opció a la resta de pilots. Amb el millor temps en els lliures del matí, el pilot francès ja havia avisat, i en la sessió oficial ha estat arribar i moldre. Avui s'han vist molts més espectadors que en la sessió de divendres, a l'espera dels més de 20.000 espectadors previstos per a la cursa. Les Ducati de Jack Miller i Johann Zarco intentaran espatllar-li la festa al líder del Mundial des de la segona i la tercera posicions de la graella, respectivament.

Acosta haurà de tornar a remuntar

Gabriel Rodrigo (Honda) ha aconseguit la pole a Moto3 per davant de Jeremy Alcoba (Honda), segon, i Niccolò Antonelli (KTM). El líder del Mundial, Pedro Acosta, ha signat la seva pitjor qualificació en el Mundial. El Tiburón de Mazarrón sortirà des de la 25a posició i haurà de remuntar. Està convençut que en dues voltes ja estarà "amb el grup capdavanter". La qualificació de Moto2 ha sigut l'última de la jornada. Remy Garner (KTM) sortirà primer, just davant del valencià Jorge Navarro (KTM), mentre que Bo Bendsneyder (SAG Team) tancarà la primera fila.

stats