MOTOGP
Esports 30/07/2019

Pol Espargaró, multat amb 64.800 euros per conduir sense punts en el carnet

El pilot va cometre la infracció el 2016 a Granollers, la seva ciutat natal

Ara
1 min
Pol Espargaró i Paul Trevathan, al Circuit de Les Amèriques

BarcelonaEl Tribunal Suprem ha decidit aquest dimarts multar amb 64.800 euros el pilot de MotoGP Pol Espargaró per haver conduït per territori espanyol sense punts en el carnet. Els fets es remunten a l'any 2016, quan Pol Espargaró va conduir el seu vehicle per Granollers, la seva ciutat natal, tres mesos després que la Direcció General de Trànsit (DGT) li notifiqués que el seu carnet no estava vigent perquè s'havia quedat sense punts després de cometre diverses infraccions.

El petit dels Espargaró es va treure el carnet de conduir el 2009, però després de fixar la seva residència a Andorra el 2014 va obtenir el permís de conduir andorrà i va entregar l'espanyol a les autoritats andorranes. El juliol del 2016 la DGT li va notificar la pèrdua de vigència del carnet de conduir perquè s'havia quedat sense punts, però tres mesos més tard va ser enxampat per la Policia Local de Granollers.

Pol Espargaró va recórrer la multa assegurant que tenia un carnet de conduir andorrà vigent en el moment dels fets, però el magistrat Pablo Llarena ha refusat les al·legacions del pilot. En la seva sentència, Llarena exposa que tot conductor que circuli per Espanya, encara que, com en aquest cas, tingui un permís de conduir d'Andorra, està sotmès al sistema de pèrdua de punts respecte a les infraccions perpetrades a Espanya. "No hi ha cap raó perquè el sistema administratiu de protecció de la seguretat vial es desactivi per aquests conductors quan circulen per les carreteres o les vies urbanes espanyoles", afegeix.

stats