Hoquei herba
Esports 26/05/2013

El Polo pateix per batre un Atlètic Terrassa molt defensiu i guanya la 'seva' copa (2-1)

Els egarencs s'han avançat al marcador però el Polo ha remuntat amb dos gols en els darrers deu minuts i ha guanyat el títol davant la seva afició

Els jugadors del RC Polo celebren el títol de Copa del Rei d'hoquei herba

BarcelonaEl Reial Club de Polo ha aixecat aquest diumenge, davant la seva afició, la seva vint-i-sisena Copa del Rei d'hoquei herba en superar un defensiu Atlètic Terrassa (1-2), que ha vist com els barcelonins, molt actius en atac, remuntaven el partit en els últims deu minuts amb dos gols de penal córner.

Els vigents campions de la Divisió d'Honor aconsegueixen un títol que se'ls resistia des del 2008, en un partit en el qual han estat més de 40 minuts a remolc dels egarencs, que han plantejat un partit molt tosc.

El partit ha començat com s'esperava: el Polo dominant la possessió i l'Atlètic guardant la roba al seu camp i buscant un gol a la contra.

Els barcelonins s'han mostrat incisius en atac, però no han estat encertats davant la porteria. Roger Padrós, en un penal córner, David Alegre, i Xavier Lleonart, en dues jugades personals, no han pogut batre Cristián Peñalba, el millor del seu equip.

Els egarencs, mentrestant, han continuat amb la seva recepta: serietat defensiva i verticalitat en atac, liderat per l'extrem Marc Torrente, un punyal per la banda dreta.

En una de les seves pujades, Torrente ha realitzat un centre precís que el juvenil Marc Boltó ha aprofitat a les mil meravelles per posar 'l'estic' i superar Oriol Fàbregas (1-0, min. 14).

Malgrat l'inesperat gol del Terrassa, el Polo no ha canviat el guió del partit i ha seguit assetjant, sense èxit, la porteria de Peñalba a través de David Alegre i Xavi Lleonart, els més actius en atac.

Davant la superioritat del seu rival, el conjunt negre-groc ha buscat el segon gol en les poques arribades que ha tingut i ha desaprofitat dos penals córner, els mateixos que ha fallat el Polo en el primer temps després de rebre el primer gol.

En els últims deu minuts de la primera part, el partit ha entrat en una etapa estranya, en què els àrbitres han volgut sumar-se a la festa amb cinc exclusions de dos minuts i dues targetes grogues -una per equip-, que han encès els ànims dels dos conjunts.

En la represa, el campió de lliga ha augmentat la pressió avançada amb l'objectiu de recuperar la pilota prop de l'àrea per buscar el gol de l'empat.

Però els jugadors del Polo s'han trobat, de nou, amb un incommensurable Cristián Peñalba que en el minut 46 ha tret amb el peu un potent llançament de David Alegre quan ja estava celebrant el gol.

L'Atlètic no ha aconseguit sortir del seu camp i s'ha encomanat a Peñalba per treure dels nervis el seu rival que, al tram final, ha buscat a la desesperada el gol de l'empat.

Finalment, la perseverança dels barcelonins ha tingut premi i, en menys de sis minuts, ha donat la volta al resultat amb dos gols de penal córner de Xavier Lleonart (min. 61) i de Roger Padrós (min. 67), que feia justícia al plantejament dels amfitrions.

Ha estat llavors quan l'Atlètic ha buscat, amb més cor que joc, l'empat. Però el Polo ha sabut aguantar i s'ha emportat una copa que el confirma com l'equip més en forma d'Espanya.