Futbol sala
Esports 11/06/2019

ElPozo Múrcia assalta el Palau i recupera el factor pista (2-3)

El conjunt d’Andreu Plaza viatjarà a Múrcia amb l’objectiu de guanyar per continuar amb vida

Oriol Santos
4 min
ElPozo Múrcia assalta el Palau i recupera el factor pista (2-3)

BarcelonaEl Barça Lassa ha caigut al Palau Blaugrana davant ElPozo Múrcia a la pròrroga (2-3) i ha perdut el factor pista. Els gols de Ferrao i Lozano en els 40 minuts han sigut insuficients davant el joc coral d’un quadre murcià que ha dominat la major part del matx. Andresito, Boyis en pròpia porteria i Fernandito han sigut els autors dels gols del conjunt de Diego Giustozzi.

El Palau Blaugrana ha rebut als protagonistes enmig d’una atmosfera especial. Un ambient clàssic en les grans nits del feu blaugrana. Més de 5.400 espectadors han gaudit en directe del segon partit de la final de la millor lliga del món.

L’inici de partit ha estat marcat per la igualtat en el joc i en les ocasions. Ferrao i Joselito han avisat en els primers compassos, mentre que Miguelín i Pito, amb un xut al pal, han fet el mateix pel quadre dirigit per Diego Giustozzi. El ritme lent i estèril ha seguit sobre la pista blava del Palau fins que Ferrao, rebent en la posició de pivot i aprofitant una bona jugada combinativa, s’ha regirat i ha afusellat per l’escaire Fede. Golàs del pitxitxi de la competició. El 52è gol de la temporada del jugador de Chapecó ha servit per obrir la llauna i trencar la dinàmica inicial.

El gol blaugrana ha fet reaccionar ElPozo Múrcia, que ha començat a portar el pes del partit, intercanviant el joc de pivot amb Pito amb el tradicional joc associatiu amb Fernando i Miguelín com a jugadors més entonats. A més, el segon classificat de la fase regular de la Lliga ha aconseguit trobar escletxes a través de l’estratègia. L’equip de Giustozzi ha explotat una de les seves millors virtuts i ha generat ocasions per mitjà de xuts llunyans i volees exteriors. Miguelín, Matteus i Pito han tingut el gol a tocar en jugades dissenyades al laboratori murcià.

L’atac constant del pupils de Giustozzi ha trobat recompensa en forma de penal per mans d’Esquerdinha a falta de set minuts per al descans. Miguelín, però, amb Juanjo sota pals, ha estavellat el llançament al pal. El porter murcià del Barça Lassa, amb menys protagonisme en aquest tram final de temporada, sembla estar tocat per una vareta màgica quan es troba davant d’un xut des del punt de penal. Tot i l’error del jugador mallorquí en el penal, El Pozo s’ha sobreposat i ha aconseguit empatar mitjançant una nova jugada d’estratègia. Andresito ha aprofitat una falta lateral executada per Xuxa lper perforar, per baix, la porteria de Dídac Plana. Una pilota a la creueta de Pito, el quart xut a la fusta dels murcians, quan faltaven deu segons per al descans ha sigut l’últim avís d’un Pozo que ha dominat la primera meitat del partit amb molta solidesa.

ElPozo Múrcia assalta el Palau i recupera el factor pista (2-3)

Andreu Plaza ha revolucionat el cinquet inicial de la segona part i ha donat entrada a jugadors amb poc ritme com Leo Santana i Arthur per intentar trencar la tendència negativa dels últims minuts del primer acte. Tot i així, el conjunt blaugrana ha estat seguit amb un joc molt previsible i ha topat una vegada i una altra amb una organitzada defensa murciana. ElPozo, en canvi, molt còmode en el partit, ha continuat amb la mateixa idea i ha gaudit d’una doble ocasió molt clara que Dídac ha pogut resoldre amb una gran intervenció. A l’altra àrea, una caiguda d’Esquerdinha ha sigut molt protestada i ha suposat una injecció d’energia per a un Palau que s’ha convertit en el sisè jugador.

Malgrat aquesta dosi d’energia que els aficionats han proporcionat als blaugrana, el partit ha seguit la mateixa tònica. Unes possibles mans de Fernandito que han desviat un xut perillós de Leo Santana i una rematada de volea de Ferrao que, després de rebotar al travesser, ha tocat la línia de gol han fet embogir els seguidors culers. El partit ha entrat en una nova fase de descontrol en què el joc ha passat de la zona de creació a les àrees. Contacte físic, intensitat defensiva i valentia en atac han sigut els ingredients que han predominat en aquest tram.

El conjunt visitant ha aprofitat aquesta fase de partit l’ha aprofitat per avançar-se al marcador, gràcies a la fortuna en una nova jugada d’estratègia. Després d’un córner, el xut de Darío ha rebotat a l’esquena de Boyis i ha acabat a l’interior de la porteria de Dídac.

El Palau Blaugrana ha reaccionat i, de la mà d’un inspirat Ferrao, el Barça Lassa ha començat a assetjar la porteria de Fede. Dues intervencions del porter valencià en les ocasions del pivot blaugrana han sigut crucials per mantenir la victòria momentània. A falta de quatre minuts per al final, i a contrarellotge, Plaza ha apostat pel porter-jugador. Quatre minuts de setge que han tingut recompensa quan faltaven 40 segons. Lozano, després d’aprofitar un bloqueig de Joselito, ha trobat un forat i ha superat Fede amb un xut llunyà. El gol del madrileny, 20è de la temporada, ha fet tremolar un pavelló totalment entregat als seus jugadors. El partit ha anat a la pròrroga.

ElPozo Múrcia ha fet un pas endavant i ha tingut la possessió i les ocasions en els primers tres minuts del temps extra. A falta de 30 segons per a la fi de la primera meitat de la pròrroga, i gràcies a una bona conducció de Matteus i una bona decisió en la superioritat del tres contra dos, Fernandito ha introduït la pilota dins la porteria de Dídac. La fortuna s’ha tornat a aliar amb els murcians que han vist com, després de topar amb el pal, la pilota rebotava en el cos del jugador andalús i situava el 2-3 al marcador. El Barça Lassa, veient que havia d’anotar per anar als penals, ha tornat a vestir Marcenio amb la samarreta de porter per atacar el cinc contra quatre. El Barça Lassa ho ha intentat fins al final, però ha topat sempre amb Fede o amb el pal i no ha pogut obtenir el premi de l’empat.

ElPozo Múrcia ha obtingut una victòria molt valuosa que li serveix per recuperar el factor pista i poder decidir al Palacio de los Deportes de Múrcia. Ara mateix, el conjunt culer es veu obligat a guanyar a Múrcia per continuar amb vida en aquesta cursa cap al títol. El tercer partit de la sèrie es disputarà dissabte (13.15 h / Esport 3) en territori murcià.

stats