Esports
Esports 18/03/2015

"Sortim a guanyar": l'esport català aixeca la veu contra els greuges que pateix

El món de l'esport català es reunirà aquest dijous (12 hores) al Poliesportiu Estació del Nord de Barcelona per manifestar-se contra les mesures legislatives que amenacen la seva viabilitat

àlex Gozalbo
2 min
L'esport català et necessita

BarcelonaEl món de l'esport català es reunirà aquest dijous (12 hores) al Poliesportiu Estació del Nord de Barcelona per manifestar-se contra els greuges que pateix l'esport català. Durant l’acte, que s'ha organitzat sota el lema "Sortim a guanyar", diferents personalitats llegiran un manifest de color vermell que es lliurarà a cadascun dels assistents per a què l’aixequin tots a la vegada, formant un mosaic d'una gran targeta vermella en contra d'aquestes mesures legislatives que amenacen la viabilitat del sector.

Més de 7.500 persones s'han adherit al manifest i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya espera l'assistència de més de 800 persones. Els organitzadors han confirmat la presència dels presidents del Barça, Josep Maria Bartomeu, l'Espanyol, Joan Collet, i el Fiatc Joventut, Jordi Villacampa.

'Esports en xarxa' (La Xarxa) farà un programa monogràfic de 13 a 14 hores.

Els organitzadors resumeixen els greuges que pateix l'esport català en nou punts:

1. Implantació de la Llicència Única per al finançament de les Federacions espanyoles amb recursos de les Federacions autonòmiques.

2. Menysteniment a la formació federativa en la reglamentació dels ensenyaments oficials conduents a les professions de l’esport.

3. Manca de reconeixement de la figura del Pocket Money, tot equiparant les compensacions al voluntariat esportiu amb salaris i obligant a donar d’alta a la Seguretat Social.

4. Eliminació de l'exempció sobre l'impost de Societat prevista per a entitats sense ànim de lucre amb ingressos inferiors als 100.000 euros l'any.

5. Augment de l'IVA al 21% als serveis esportius prestats per particulars i empreses.

6. Exigència d'una RC de 70 milions d'euros a esportistes participants en una competició desenvolupada a la carretera.

7. Risc de demolició dels clubs nauticoesportius situats a la platja i dificultat d'instal·lar zones poliesportives permanents en aplicació de la Llei de costes.

8. Exigències de control i registre per 10 anys de qualsevol moviment a partir de 100 euros en aplicació de la Llei contra el blanqueig de capitals.

9. Manca de resposta a la demanda continuada del sector per una Llei de mecenatge pròpia.

stats