Esports 03/10/2019

El Polo busca a Montjuïc una plaça per a la nova ‘final eight’ de l’EHL

Els barcelonins s’enfronten aquest divendres al Surbiton, actual líder de la lliga anglesa

Roger Requena
3 min
El Polo, reclam publicitari del KO16 de l'EHL que es disputa aquest cap de setmana a Montjuïc

BarcelonaEl millor hoquei herba d’Europa torna a Barcelona. Gairebé sis mesos després de quedar-se a les portes del podi de l'última Copa d’Europa, el Reial Club de Polo buscarà aquest cap de setmana tornar a optar a ser un dels millors clubs del continent a casa. I és que les instal·lacions del Pau Negre, que el 2016 ja van acollir la ‘final four’, seran la seu del renovat KO16 entre aquest divendres, 4 d’octubre, i aquest diumenge, dia 6. I és que enguany el format de l’EHL presenta algunes novetats força importants. La més significativa, la supressió de la lliga de grups de tres equips prèvia a les rondes de KO16 i KO8. Aquestes últimes habitualment es disputaven per Setmana Santa. Ara, però, la competició arrenca amb un nou format: un KO16 amb dues eliminatòries en què 16 equips busquen quatre places per acompanyar els campions de les quatre principals lligues en una ‘final eight’ que es disputarà per Setmana Santa en una seu encara per determinar.

El KO16, a més, es redueix de quatre a tres dies, de manera que els equips que disputin la primera eliminatòria divendres podran descansar un dia, però els que ho facin dissabte no, ja que l’endemà, diumenge, els tocarà disputar una plaça per a la següent ronda. En aquesta primera fase només hi haurà un equip representant de la Divisió d’Honor espanyola, el Reial Club de Polo, vigent campió de la Copa del Rei i finalista de la lliga masculina. El campió de la Divisió d’Honor, l’Egara, accedeix directament a la mencionada ‘final eight’ com a campió d’una de les quatre principals lligues del rànquing europeu, l’espanyola. Allà també esperen l’Uhlenhorst Mulheim alemany, el Royal Leopold belga i el HC Bloemendaal holandès. Aquests quatre equips s’enfrontaran als quatre que superin les dues eliminatòries del KO16 que es disputa a Barcelona aquest cap de setmana.

El Polo tancarà la jornada d’aquest divendres (18 h) enfrontant-se al Surbiton anglès. Els londinencs són els vigents subcampions de la lliga anglesa, un campionat que actualment lideren després de tres victòries en les tres primeres jornades. A priori, però, els barcelonins són favorits per a aquesta i la següent eliminatòria. Si accedeixen als quarts de final, s’enfrontaran diumenge, en l'últim partit de la tarda (16.30 h) al vencedor de l’encreuament entre el Dinamo Kazan, vigent campió de la lliga russa, i el Saint Germain HC, guanyador de les últimes edicions del campionat francès.

Serà el primer partit europeu amb els barcelonins del tècnic terrassenc Roger Pallarols, que després de dues temporades al Júnior va fitxar pel Polo aquest estiu. Pallarols va agafar el relleu de Carlos García Cuenca, que portava set anys al club barceloní, on va guanyar quatre Lligues i cinc Copes. Pallarols comptarà a les seves files amb estrelles de primer nivell com Matias Rey, David Alegre, Roc Oliva, Xavi Lleonart, Llorenç Piera o Vicenç Ruiz, una plantilla confeccionada per tornar a optar als diversos títols que disputarà una temporada més.

Europa és el gran anhel del Polo, que la temporada passada va aconseguir classificar-se per a la ‘final four’ d’Eindhoven nou anys després de participar per últim cop en aquesta fase el 2010 a Amstelveen. Allà van quedar quarts, el seu topall des del 2004, quan van alçar la seva única Copa d’Europa aconseguida fins ara. La temporada passada va accedir a la ‘final four’ després d’eliminar el Léopold belga i l’Egara (als penals), als vuitens i els quarts de final, respectivament. Els barcelonins van quedar eliminats en unes disputades semifinals contra el Rot-Weiss Köln (1-3), que va ser més efectiu en els penals llançats durant el partit. En el partit pel tercer i quart lloc, el Polo va caure pel mateix marcador (3-1) davant del també alemany Mannheimer. L'EHL, el gran somni d'un Polo que vol assaltar Europa amb una plantilla que segueix augmentant el talent i l'exigència any rere any.

stats