CICLISME
Esports 29/09/2013

El Purito, dolgut amb la plata: “No em val, ens hem equivocat”

El ciclista català, superat per Rui Costa a l'esprint final, coincideix amb el seleccionador espanyol que Valverde hauria d'haver sortit a roda del portuguès, vencedor final

Albert Rabadan
1 min
Joaquim 'Purito' Rodríguez, plorant al podi amb la medalla de plata del Mundial

FlorènciaJoaquim Rodríguez s'ha mostrat dolgut a la roda de premsa posterior al Mundial de ciclisme en què ha aconseguit la medalla de plata, la seva segona medalla després del bronze de Mendrisio 2009. Les dues són les úniques aconseguides en tota la història del ciclisme català.

“La medalla no em val”, ha declarat el Purito. “Nosaltres [ell i el bronze, Alejandro Valverde] som ciclistes acostumats a guanyar i ens mereixem aquest mallot. Amb el nivell que hi ha a Espanya hauria estat preciós, i no sé si hi haurà més oportunitats com aquesta, s'ha lamentat”.

Pel ciclista vallesà, la selecció espanyola ha tingut un error tàctic quan ell encapçalava la cursa a l'últim quilòmetre. “Ens hem equivocat deixant escapar Rui Costa”, ha opinat a l'ARA després de la roda de premsa. Tant ell com el seleccionador, Javier Mínguez, creuen que si Valverde hagués sortit a roda del portuguès, aquest hauria dubtat per la superioritat a l'esprint del murcià i hauria permès al Purito arribar sol.

Valverde s'ha justificat dient que “potser hauria d'haver sortit, però no podia. Nibali ha fet veure que sortia a roda seva i en passar un revolt ja era massa tard”, ha relatat en una roda de premsa on eren protagonistes les cares llargues.

Mínguez, per la seva banda, ha dit a Biciciclismo.com que “Valverde s'ha equivocat. No hem guanyat perquè ell hauria d'haver pensat que no se li escapava ni el motorista”. Però finalment el murcià ha quedat a roda de Nibali, Rui Costa ha arribat a l'altura de Joaquim Rodríguez i l'ha batut a l'esprint.

stats