28/02/2016

Jennifer Hermoso: “Les últimes lligues se li han acabat fent eternes, a l’Athletic”

3 min
Jennifer Hermoso: “Les últimes lligues  se li han acabat fent eternes, a l’Athletic”

Sant Joan DespíHa dinat a la Masia després de l’entrenament. S’asseu al sol, a la graderia de la Ciutat Esportiva, i reconeix que és un luxe “tenir-ho tot fet” quan encara no són les dues del migdia. I tampoc amaga que té ganes que sigui diumenge per jugar contra el líder al Miniestadi (12 h).

Com arribeu per rebre l’Athletic?

Arribem sent conscients que aquest cap de setmana és una final, una d’aquelles en què només val la victòria. Estem concentrades, sabem què ens hi juguem i sabem què podem perdre si no guanyem. La gent està motivada i molt endollada, perquè només ens val guanyar.

¿Qualsevol altre resultat que no impliqui sumar els tres punts és dolent?

Buscarem la victòria, la resta ni ens ho plantegem. Un empat potser tampoc seria dolent, tenint en compte com han anat altres lligues amb l’Athletic al davant i nosaltres havent de remuntar punts. Però seria fer un pas enrere.

L’Athletic va just de plantilla. Se li van acumulant baixes i per avui perd a Erika per sanció. Com el pot afectar?

Tants contratemps estan fent més fort l’equip, són més pinya al vestidor. Tenen clar què volen i estan tirant els partits endavant, amb molt d’esforç. Les veig més unides, més compromeses.

El vostre vestidor també ha canviat molt en l’últim any i mig.

És cert que han marxat jugadores importants, però n’han vingut d’altres de molt joves i molt bones, també, per encetar un altre projecte de futur. Tenim un grup molt sa que s’ha integrat ràpidament i els resultats segueixen sent bons.

Potser l’efecte de tants canvis s’ha notat especialment en el teu rendiment. Et sents més líder ara que abans?

Abans jugaves amb Soni o Corredera, i t’ho feien molt fàcil; i ara em toca a mi fer d’elles, i això m’ha afegit una pressió que potser em perjudicarà. Em fixo objectius que no sé si acaben de ser la meva responsabilitat. Jo mai he sigut golejadora però vaig fent gols, i m’obsessiono a fer-ne més, i això no és bo. No vull bloquejar-me. L’únic que vull és ajudar l’equip a guanyar aquesta Lliga.

Però la pressió ja deu ser alguna cosa amb què heu de conviure. Al final, sou l’equip a batre. Preferiries no tenir-la?

Si pogués triar, sí. Sóc una jugadora que necessita divertir-se per jugar bé, per estar a gust. Quan m’obsessiono amb el gol, ho passo pitjor i no rendeixo. Però el vestidor és conscient que ha de guanyar cada dia, sí o sí. És la conseqüència de l’aposta que està fent el club.

Sobretot ara que sou professionals.

Sentim que, si se’ns donen coses, hem de respondre. Entrenar-se al matí, o esmorzar o dinar a la Masia, és un luxe que pocs tenen, ens sentim privilegiades. El mínim que podem fer és tornar aquesta implicació amb més bon rendiment i encara més bons resultats.

Si es guanya, la Lliga és vostra?

Encara que guanyem, no depenem de nosaltres. L’Athletic seguiria un punt per sobre, hauríem d’esperar que punxessin i encara quedaran molts partits, sobretot el del València. El que és evident és que guanyar ens motivaria i a elles les deixaria sense marge. I aquesta pressió ja s’ha demostrat altres cops que els fa perdre punts tard o d’hora.

De fet, fins ara el Barça ha demostrat tenir més traça per gestionar aquesta carrera de fons que és la Lliga…

A l’Athletic, els últims anys, la Lliga se li ha fet eterna i això el Barça ho ha sabut aprofitar molt bé. No és fàcil estar a dalt sempre, i elles ho saben.

stats