SNOWBOARD
Esports 26/01/2020

Queralt Castellet aconsegueix un històric or als X Games d'Aspen

La rider sabadellenca havia sumat una plata i un bronze en aquesta competició

Nuria García
2 min

BarcelonaTenia un bronze, que havia aconseguit el 2018, i una plata que s'havia penjat el 2019. Li faltava l'or, i aquest diumenge ha guanyat la medalla d'or. Queralt Castellet ha fet història als X Games d'Aspen després d'imposar-se en la prova de halfpipe.

La rider catalana sortia l'última de totes les participants i des de la segona de les sis rondes que han hagut de fer, la de Sabadell s'havia situat segona, posició que li hauria permès revalidar la plata que ja havia aconseguit l'any passat. Però en l'última ronda Queralt Castellet ha aprofitat que diverses de les rivals han caigut i, amb la plata assegurada, ha arriscat i, aquest cop, la sort ha estat de part seva, ja que ha planxat tots els seus trucs i s'ha convertit en la primera rider no americana que guanya aquesta competició des del 2009.

Queralt Castellet, al podi dels X Games d'Aspen

De fet, el podi que s'ha vist aquest cap de setmana a l'estació d'esquí de Lax, a Suïssa, ha sigut el primer de la història sense americanes, ja que a Castellet l'han acompanyat al podi les japoneses Kurumi Imai i Haruna Matsumoto.

Dos triomfs el 2020

La rider catalana està demostrant que el 2020 pot ser el seu any. La setmana passada arrencava l'any de la millor manera possible pujant fins al capdamunt del podi en la Copa del Món FIS Laax Open i ara ha aconseguit una medalla d'or que feia anys que se li resistia.

A la Copa del Món FIS, la catalana ocupa el segon lloc de la general i la setmana vinent tractarà de millorar-la competint en la Mammoth Mountain (als Estats Units), que serà la quarta de les cinc cites de la competició.

stats