BARÇA
Esports 02/07/2014

Rakitic, el nou ‘4’ en un mig del camp encara amb dubtes

Zubizarreta diu que Pedro no marxarà i no aclareix el futur de Xavi i Alexis

i
Toni Padilla
3 min

BarcelonaIvan Rakitic, parlant un molt bon castellà amb accent andalús, va bromejar quan li van preguntar pel primer cop que va parlar amb Andoni Zubizarreta sobre la possibilitat de ser jugador del Barça: “Li vaig dir que sí amb tanta força com el dia que vaig donar el sí per casar-me”. El migcampista croat va viure el seu primer dia en blaugrana saltant a la gespa del Camp Nou amb el 4 a l’esquena. “Sé perfectament què significa aquest dorsal. El portava Guardiola, que com a jugador i tècnic ho ha sigut tot. Espero estar a l’altura”, va dir el jugador nascut a Suïssa, molt ambiciós durant la seva presentació.

Rakitic, que signa per a les pròximes cinc temporades per una xifra que els dos clubs no volen fer pública, va afirmar: “Vull tornar-li al Barça la confiança que ha posat en mi. Jo vull guanyar, jo vull més. Guanyar l’Europa League amb el Sevilla va ser bonic, però ara vull més, tinc més fam i per això vinc aquí. Volia fer un pas endavant. Ara tot dependrà de mi, de com treballo. Haig de treballar fort”. Preguntat sobre si el Reial Madrid el va voler fitxar, Rakitic va dir: “La meva prioritat era respectar el Sevilla. Un cop em truca el Barça, ja vaig deixar clar des del primer dia què pensava. Ja em vaig sentir jugador del Barça el primer dia de converses”. Rakitic va comentar que de petit el seu referent era Robert Prosinecki, croat com ell, però també va dir que ha admirat els migcampistes com Xavi, Iniesta i Busquets, els seus nous companys. El croat també va fer broma sobre la seva amistat amb Modric, del Madrid. “No podrà ser el meu company d’equip i li tocarà acabar segon”, va bromejar. Quan es va fer les fotografies sobre la gespa, va sentir com alguns aficionats li recordaven el dia que va fer un barret a Pepe durant un Sevilla-Reial Madrid.

Rakitic ja ha parlat amb Luis Enrique, però es va mostrar obert a jugar en diferents posicions d’un mig del camp que segons Andoni Zubizarreta, que va acompanyar el jugador a la roda de premsa de presentació, “està gairebé tancat”. El director esportiu barcelonista va admetre que es busquen defenses i que “està costant” negociar, i va deixar també bastant clar que el Barça està interessat en Luis Suárez, malgrat que no va admetre una negociació. En canvi, quan li van preguntar per migcampistes com Pogba i Vidal, Zubizarreta va dir: “El mig del camp el tenim bastant ben cobert. No tenim l’exigència de fitxar més jugadors en aquesta posició”. El principal dubte ara mateix en aquesta zona és el futur de Xavi Hernàndez, que ha decidit marxar però encara no té equip, cosa que genera una situació d’incertesa, ja que el capità encara té contracte vigent. “Ara mateix Xavi és jugador del Barça. Es va parlar amb ell abans del Mundial i tornarem a fer-ho quan torni de vacances. El que ell decideixi serà la millor opció, es quedi o marxi. Si es queda ens aportarà talent, si marxa ho entendrem”, va dir Zubizarreta, que va admetre que “ningú és imprescindible”.

El futur de Pedro

Zubizarreta va negar que el Barça estigui negociant per vendre Adriano, i quan li van preguntar per Alexis Sánchez i Pedro, va afirmar que “Pedro és intransferible”. Ara bé, va admetre que “han existit moviments per Alexis i caldrà veure què passa, però al Mundial ha demostrat que és un dels millors jugadors i és jugador del Barça”. El nom del xilè sona amb força dins d’una possible operació per fitxar Suárez, i això significaria que Alexis passés a ser nou jugador del Liverpool.

Aquest divendres el Barça signarà el nou contracte de Masip, el tercer porter de la plantilla, i dilluns tocarà presentar el xilè Claudio Bravo, el tercer fitxatge d’aquesta temporada, al marge dels jugadors que tornen al club després d’estar cedits fora, Rafinha i Deulofeu.

El València no cedeix en el cas de Mathieu

Jérémy Mathieu es va reunir a la seu del València amb Amadeo Salvo i Rufete, el manàger i el director general del club. El futbolista francès vol marxar al Barça, però el club valencià reclama la clàusula de rescissió de 20 milions d’euros. Salvo li va recordar a Mathieu que el València no negociarà per ell i que només podria marxar al Barça si es pagués la clàusula de rescissió sencera. El València torna a la feina dilluns amb Mathieu entre la llista de jugadors convocats. El Barça porta unes setmanes intentant negociar amb un club, el València, que encara no sap si canviarà de propietari aquest estiu.

stats