Futbol Català
Esports 29/02/2012

El president del Santboià creu que el club "tornarà aviat a lluitar per recuperar la Segona B"

Ramon Andreu es mostra optimista amb el projecte de futur de l'entitat i admet que canviaria radicalment la forma de fer en cas de pujar de nou a la categoria de bronze

àngel Garreta
2 min
El president del Futbol Club Santboià

Sant Boi de LlobregatEls darrers resultats esportius del Santboià a Tercera Divisió, amb una ratxa positiva de 13 punts sumats dels darrers 15 disputats, han deixat el conjunt dirigit per Miguel López al bell mig de la taula classificatòria. El president de l'entitat, Ramon Andreu, considera que a aquestes alçades de la lliga "els dos propers partits marcaran a què aspira realment l'equip fins al final" i admet que "jugar contra l'Espanyol B i el Manlleu és veritablement una prova de foc". Pel màxim dirigent del conjunt vermell, la trajectòria irregular del Santboià tenia orígen en una qüestió mental. "El nostre problema era només psicològic", admet Andreu.

En declaracions a l'ARA, el president del club ha explicat que "tota la plantilla i el mateix tècnic, en Paco Clos, van patir molt per la marxa de l'entitat de Chechu Rojo i fins ara no s'ha pogut superar aquesta mentalitat. Ha costat assimilar-ho, perquè els jugadors mai han deixat de ser molt bons jugadors". Quan l'entitat va decidir canviar de tècnic, Ramon Andreu afirma que no es va pensar en Miguel López "només perquè anys enrere va fer una gran feina amb el club", donat que la seva junta directiva "no mira en termes de passat, sinó en termes de futur". El president destaca que el perfil de l'entrenador era l'ideal "per desenvolupar el que nosaltres volem veure al club" amb l'afegit que Miguel López "és de Sant Boi i s'estima el Santboià".

Afrontar la Segona B amb diferent mentalitat

Repassant el passat més recent de l'equip, Ramon Andreu admet que "encara ara estem pagant les conseqüències morals del descens". No obstant, el dirigent afirma que el seu club "tornarà aviat a lluitar per recuperar la Segona B". En cas d'èxit, la metodologia a aplicar a nivell directiu i esportiu "seria completament diferent. L'any passat vam aprendre molt, moltíssim, i no fariem gairebé res igual ni a nivell esportiu ni social, on no vam aprofitar la dinàmica per augmentar els socis". Andreu creu que només hi ha una cosa positiva de la crisi econòmica que també viu el futbol modest, i és que "està posant a tothom a lloc i tant jugadors com clubs cobren i paguen el que mereixen i poden i no fan volar coloms".

stats