Futbol - Segona Divisió

El 'nou' Espanyol promet coses grans

Un gol de Puado als set minuts certifica la victòria blanc-i-blava en el debut de Manolo González a la banqueta

Puado RCDE

BarcelonaEn una setmana marcada per la destitució de Luis Miguel Ramis i l'arribada de Manolo González a la banqueta del primer equip de l'Espanyol, l'esperança i la il·lusió de l’entorn s'havien renovat. La roda de premsa del tercer entrenador de la temporada havia agradat a l'afició, per la seva decisió i motivació d'afrontar aquesta nova etapa. Contra el Saragossa (0-1), els blanc-i-blaus van exhibir un joc més efectiu en atac i contundent en defensa, tot i que va patir per endur-se els tres punts. L'equip recupera Nico Melamed, que va disputar els últims minuts, però perd Rubén Sánchez i Braithwaite per lesió.

El tècnic va donar la titularitat a Brian Oliván, que últimament havia perdut la confiança de Ramis. Puado, d'altra banda, va passar a formar part de l'atac. Va ser la combinació d'aquests dos futbolistes, precisament, que va materialitzar les esperances dels periquitos set minuts després del xiulet inicial, en una de les poques però contundents ocasions de gol de l'Espanyol a la primera meitat. Una jugada ràpida de punta a punta va trobar el davanter a l'àrea rival en quatre passades. Joan García iniciava l'atac amb ritme per El Hilali. El lateral dret va connectar amb Brian Oliván, lateral esquerre, passant per Braithwaite. Puado, finalment, va transformar el centre d'Oliván en el primer gol de l'era González.

La Romareda s'havia omplert d'un ambient espectacular per aquest duel que enfrontava dos històrics de la Lliga. Tots dos busquen la fórmula per tornar a Primera, tot i que l'Espanyol està molt més a prop de trobar-la. El Saragossa també estrenava entrenador: Víctor Fernández, el tècnic més exitós de l'entitat aragonesa, havia agafat les regnes de l'equip aquesta setmana per capgirar la situació d'un club que tampoc està assolint els objectius marcats. Després de l'empenta matinera dels blanc-i-blaus, els locals es van refer i van començar a controlar el partit.

González va haver de fer el segon canvi forçat a la mitja part per lesió de Braithwaite. La baixa del danès és molt sensible per a l'equip, que sovint depèn del seu màxim golejador per puntuar. Pere Milla el va substituir, i es va convertir en un dels herois de la nit, quan va rebutjar la rematada d'Alejandro Francés pràcticament a la línia de gol i evitant un gol clar. El joc s'estava desenvolupant en la meitat del camp de l'Espanyol. Durant els primers 45 minuts, les arribades dels blanc-i-blaus generaven més perill, però a la represa el Saragossa va assetjar l'àrea rival.

Els periquitos van patir de valent en un duel frenètic de molta tensió i el Saragossa no va abaixar els braços. La defensa blanc-i-blava, però, va demostrar una contundència i convicció que ha trobat molt a faltar en els últims mesos i va certificar la victòria. Després d'aquests primers 90 minuts, el joc de González sembla més incisiu i inspirat que l'exhibit sota les ordres de Ramis. Encara és d'hora per dir si només és un impuls puntual, però, a priori, fa la sensació que alguna cosa pot canviar.

• Saragossa: Edgar Badia; Mouriño, Francés, Jair Jr., Lecoeuche (Fran Gámez, 90+1'); Francho (Marc Aguado, 86'), Toni Moya, Germán Valera, Maikel Mesa, Mollejo (Adrán Liso, 66'); Bakis (Iván Azón, 66'). Entrenador: Víctor Fernández.
  • RCD Espanyol: Joan García; El Hilali, Víctor Ruiz (Sergi Gómez, 72'), Cabrera, Brian Oliván (Óscar Gil, 79'); Rubén Sánchez (Jofre, 27'), Keidi Bare, Gragera, Aguado (Nico Melamed, 72'); Braithwaite (Pere Milla, 46'), Puado. Entrenador: Manolo González.
  • Gols: Puado (7').
  • Àrbitre: Dámaso Arcediano Monescillo (Comitè Castellanomanxec)
  • Targetes grogues: Brian Oliván (31'), Víctor Ruiz (37'), Joan García (58'), El Hilali (69').