RCD Espanyol
Esports RCD Espanyol 04/09/2022

Braithwaite fa somriure un Espanyol fotut que marxa content de San Mamés (0-1)

El danès firma el gol del triomf en la seva primera titularitat com a blanc-i-blau

Braithwaite ha debutat amb l'Espanyol firmant el gol del triomf a San Mamés
  • FITXA TÈCNICA DEL PARTIT
  • Athletic Club: Unai Simón; De Marcos, Vivian, Yeray, Lekue (Morcillo, 84’); Vesga, Sancet (Vencedor, 71’), Nico Williams (Guruzeta, 56’), Muniain, Berenguer i Iñaki Williams (Raúl García, 71’). Entrenador: Ernesto Valverde.
  • Espanyol: Álvaro Fernández; Óscar Gil, Calero (Omar, 70’), Cabrera, Brian Oliván; Vinícius Souza, Darder, Expósito (Keidi Bare, 46’; Simo, 61’); Braithwaite (Dani Gómez, 86’), Puado (Lazo, 71’) i Joselu. Entrenador: Diego Martínez.
  • Gols: 0-1 Braithwaite (83’).
  • Àrbitre: Juan Martínez Munuera (Comitè Valencià).
  • Targetes grogues: Cabrera (45’), Sancet (54’), Dani Gómez (90’), Vencedor (93’).
  • Targetes vermelles: Cap.
  • Estadi: San Mamés, 41.574 espectadors.

Arribar i moldre. Martin Braithwaite ha viscut un debut somiat. El davanter danès ha tardat 48 hores a ensenyar a RDT quin és el camí per reconciliar-se amb l’afició de l’Espanyol. Compromís, actitud i un gol decisiu. Braithwaite ha retornat a San Mamés l’afecte rebut a les xarxes socials pels seguidors blanc-i-blaus firmant el gol de la primera victòria (0-1) en Lliga del conjunt espanyolista. Un triomf balsàmic en un partit fotut, però que deixa content un Espanyol que marxa de Bilbao amb la sensació de tornar a tenir porter. Després d’encaixar set dianes en tres jornades amb Lecomte, Álvaro Fernández ha tancat la seva estrena deixant la porteria a zero.

L’Espanyol ha viscut a San Mamés un autèntic exercici de resistència numantina. L'Athletic no ha tardat a encerclar al seu terç de camp els de Diego Martínez. Amb Berenguer com a arquer, llançant fletxes al cor de l’àrea, els lleons han sotmès els blanc-i-blaus en un primer temps en què els visitants gairebé no han aconseguit superar la línia del mig del camp. L’extrem, que ha llançat una falta al travesser en l’última jugada de la primera meitat, s’ha convertit en un autèntic maldecap per a un Óscar Gil que novament s’ha vist desbordat.

Onze rematades de sis jugadors locals en el primer temps, per només una desviada de Joselu, resumeixen a la perfecció com han estat els primers 45 minuts. Li ha tocat patir de valent a un Espanyol que, a diferència de les anteriors jornades, ha trobat en el debutant Álvaro Fernández una seguretat inèdita aquest curs. El porter de la Rioja, que s’ha estrenat aprofitant la sanció de Lecomte, ha estat una de les novetats d’un onze on també destacava la novetat de Braithwaite. L’exblaugrana, que no era titular en un partit de Lliga des de l’agost del 2021, n’ha tingut prou amb dos dies com a espanyolista per fer-se un lloc a l’alineació de l’Espanyol. El danès, escorat a la banda esquerra, amb prou feines ha pogut participar amb la pilota als peus fins al gol, però ha mostrat galons i veterania indicant correccions als seus companys en el posicionament.

Tres lesionats

Veient que el seu equip no estava tenint prou consistència ni control al mig del camp, Diego Martínez ha optat per treure un Expósito desencertat i apostar per Keidi Bare. Dos problemes físics, però, han trastocat notablement els plans del tècnic gallec. Primer ha estat Bare, que ha estat canviat un quart d’hora després d’entrar al camp per una lesió a la cuixa dreta. Poc després li ha tocat a Calero, que estava completant un partit imperial en defensa. Al final del partit, ha estat el debutant Lazo qui ha acabat lesionat. A falta del central i del lateral dret que esperava incorporar en aquest mercat, a Diego Martínez no li ha tremolat el pols a l’hora de donar els seus primers minuts de primera a dos joves del filial que havien deixat grans sensacions durant la pretemporada: el central terrassenc d’origen algerià Wassim Keddari, Simo, de 17 anys, i el lateral marroquí Omar El Hilali, de 18.

L’Espanyol no ha deixat de patir al segon temps, però ha aconseguit fer un pas endavant per viure més minuts en camp rival. En una acció aïllada, Braithwaite ha tret petroli d’un malentès entre dos defenses i ha acabat superant Unai Simón, que no havia rebut cap gol en les tres anteriors jornades.