RCD Espanyol
Esports RCD Espanyol 03/01/2023

L’Espanyol celebra l’absència del VAR a la Copa

Els blanc-i-blaus accedeixen als vuitens de final en un partit on els afavoreix un arbitratge polèmic

3 min
Darder ha marcat a la pròrroga el gol de la remuntada de l'Espanyol contra el Celta
  • FITXA TÈCNICA DEL PARTIT
  • Espanyol: Joan García; Rubén Sánchez (Óscar Gil, 46’), César Montes, Cabrera, Brian Oliván; Vinícius Souza, Roger Martínez (Melamed, 46’), Expósito; Braithwaite (Darder, 74’), Puado (Joselu, 79’) i Lazo (Aleix Vidal, 46’). Entrenador: Diego Martínez
  • Celta: Marchesín; Kevin Vázquez (Mallo, 60’), Aidoo, Unai Núñez, Cervi (Galán, 91’); Tapia (Beltrán, 46’), Óscar Rodríguez, Carles Pérez, Gabri Veiga (Larsen, 60’), De la Torre (Solari, 91’) i Paciencia (Aspas, 60’). Entrenador: Carlos Carvalhal
  • Gols: 0-1 Paciencia (15’), 1-1 Puado (53’), 2-1 Darder (97’). 3-1 Melamed (118’)
  • Àrbitre: Juan Martínez Munuera (Comitè Valencià)
  • Targetes grogues: Kevin Vázquez (12’), Roger Martínez (24’), Vinícius Souza (31’), Aleix Vidal (68’), Melamed (100’), Óscar Rodríguez (119’). 
  • Targetes vermelles: Marchesín, per doble groga (97’ i 111’)
  • Estadi: RCDE Stadium, 18.821 espectadors

Amb polèmica i efectivitat, l’Espanyol serà al bombo dels vuitens de final de la Copa del Rei d’aquest dissabte. Els blanc-i-blaus van estrenar l’any amb un triomf derrotant el Celta (3-1) després de superar una pròrroga que reforça anímicament un equip que afegeix impuls a l’empat obtingut al Camp Nou abans de rebre el Girona. L’Espanyol va somriure amb l’entrada de Darder, revulsiu, però encara més amb l’absència d’un VAR que podria haver capgirat per complet el signe del partit. 

L’Espanyol volia reconciliar-se amb la Copa, competició on no derrotava cap rival de Primera des de la temporada 2018-19. Després d’eliminar el Vila-real, aquell curs va caure a mans del Betis. Des d’aleshores sempre va caure quan davant hi havia un rival de la màxima categoria: Reial Societat, Osasuna i Mallorca. Fins ahir. Diego Martínez va proposar un onze experimental, però al descans va haver de rectificar algunes de les proves fetes amb un triple canvi. La més sorprenent, el jove Roger Martínez, migcampista del planter que va debutar en partit oficial amb el primer equip. La groga que va veure abans de la mitja hora de joc va condicionar-lo massa en un partit en què el Celta va començar manant. Paciencia, que només havia marcat un gol aquesta temporada (i també va ser contra l’Espanyol, a la Lliga), va anticipar-se dins de l’àrea petita a César Montes, que va anar de menys a més en la seva estrena com a espanyolista. 

El mexicà va poder ser inscrit al migdia, a temps per poder jugar un partit on va demostrar, tallant un contraatac amb un placatge sobre Iago Aspas a pocs minuts per al final, que pot ser una solució a la falta de contundència defensiva mostrada pels espanyolistes en el tram inicial de temporada. Els de Diego Martínez hi van posar voluntat, però no van saber trobar futbol fins a la segona meitat. Un cop més, va quedar demostrat que l’Espanyol continua mancat d’idees en atac, sobretot quan falten algunes de les peces més importants. Lligat Montes, és urgent que la direcció esportiva apuntali l’atac amb almenys un extrem i, si fos possible, algun migcampista creatiu.

El Celta demana dos penals

Els canvis al descans van sacsejar l’equip, que, com va passar al Camp Nou i en tants altres partits aquest curs, va veure porteria en la seva primera rematada entre els tres pals. En un córner servit en curt, Melamed va centrar al segon pal, on Puado va rematar de cap creuat. El Celta, cohibit, no va saber recuperar el terreny perdut perquè Diego Martínez, hàbil, va afegir més carn a la graella. Darder i Joselu van acabar d’animar un Espanyol que va celebrar encara més l’absència del VAR. Primer, al minut 83, Larsen va queixar-se que Joan García l’havia fet caure a terra en una sortida on el jove porter espanyolista no va tocar la pilota i sí el davanter del Celta. Després, just abans del descans de la pròrroga, Carles Pérez va reclamar un clar penal per una trepitjada d’un defensa blanc-i-blau. 

Afortunadament per als interessos de l’Espanyol, no hi va haver opció que ningú avisés Martínez Munuera que s’havia equivocat. Per si no fos prou amb dos possibles penals no xiulats, l’àrbitre va acabar expulsant Marchesín per una sortida fora de l’àrea on Joselu hi va posar més pa que formatge. Melamed, el més llest de la classe, va sentenciar el partit aprofitant que va ser un defensa, Hugo Mallo, qui va acabar el duel sota pals. 

stats