LLIGA DE CAMPIONS
Esports 05/04/2016

El Reial Madrid saliva davant un Wolfsburg enfonsat moralment

Els alemanys reben els blancs en el seu pitjor moment de la temporada

Isaac Lluch
3 min
Cristiano Ronaldo marca el gol decisiu del partit

MunicCrescut després d’haver guanyat el clàssic al Camp Nou, el Reial Madrid es trobarà avui a Wolfsburg un rival encongit. L’equip blanc pot encarrilar l’accés a les semifinals de la Lliga de Campions a un cost molt inferior al normal: aquest Wolfsburg és una ganga, no s’assembla gens al que va ser subcampió de la Bundesliga i campió de la Copa alemanya l’any passat. Fins i tot el central Dante va confessar a la Cope que tot just tenen “un 2% de possibilitats” d’eliminar el Madrid.

L’ànim al Wolfsburg està pel terra just en vigílies del que consideren el partit més gran de la seva història. Cert que la plantilla alemanya està esquitxada per individualitats com Julian Draxler, Max Kruse i André Schürrle que li poden donar un ensurt a qualsevol, però a hores d’ara el seu tècnic, Dieter Hecking, no troba la tecla per fer millorar un equip que és vuitè al campionat i haurà de suar sang per classificar-se per a la pròxima Europa League.

En l’última jornada a la Bundesliga, el Wolfsburg va caure a Leverkusen (3-0). “Si hagués d’explicar les raons per les quals estem així no acabaria fins demà”, va resignar-se Hecking, que dissabte va ser al Camp Nou amb el director esportiu del club, Klaus Allofs, si bé van marxar-ne abans del gol del triomf de Cristiano Ronaldo. “Hi ha remeis contra cada jugador i equip, i crec que el nostre entrenador ha vist algun detall de com plantar-los cara”, va tractar d’animar-se l’executiu del Wolfsburg que, si bé a l’estiu va veure com les vendes de Kevin De Bruyne –considerat fins llavors el millor jugador de la Bundesliga-, Ivan Perisic i Timm Klose deixaven més de 100 milions d’euros a la caixa, no va afinar a l’hora de reforçar l’equip. Draxler no pot sostenir tot el pes de l’equip.

Més enllà del mal moment esportiu, fora del camp també s’han generat titulars negatius a Wolfsburg. D’una banda l’escàndol de trucatge de motors dièsel a Volkswagen, la multinacional que està al darrera del club, ha generat intranquil·litat. De l’altra, els davanters Nicklas Bendtner i Max Kruse s’han descarrilat. Allofs ha decidit apartar l’internacional danès perquè “era un perill per al col·lectiu”. Apàtic en l’aspecte esportiu, Bendtner la va vessar recentment en publicar a internet una foto d’ell davant d’un Mercedes i no d’un Volkswagen. Kruse, en canvi, ha estat perdonat dels seus “pecats de joventut”. Les seves sortides per la nit de Berlín i la seva afició desmesurada al pòquer l’han barrat el pas de moment de la selecció alemanya.

Per si no fossin pocs els problemes, coincideix que el Wolfsburg ha patit també una sèrie de lesions de jugadors importants com el porter Benaglio, el líder de la defensa Naldo i el golejador Bas Dost. Els dos últims tindrien alguna opció de rebre avui l’alta. Benaglio jugarà segur contra el Madrid.

El Wolfsburg s’ha plantat per primer cop a la seva història als quarts de final de la Champions després d’eliminar la Ventafocs Gent. Cert que a Europa l’anomenat equip dels llops (Wölfe, en alemany) ha donat fins ara la seva millor cara. Però en el dia a dia no s’escapen d’una negativa tendència: sumen 23 gols menys que la temporada passada a aquestes alçades de Bundesliga i n’han encaixat set més.

Tot plegat sembla una bicoca de rival per al Madrid. A Wolfsburg temen quedar-se aviat sense opcions en l’eliminatòria. Res que pesi gaire a Francisco Javier García Sanz, president d’administració del Wolfsburg, alt executiu de Volkswagen, madridista i amic de Florentino Pérez. Qui no es consola és perquè no vol.

stats