ATLETISME
Esports 23/06/2016

El jutge retira els passaports als tres detinguts per la trama de dopatge de Sabadell

Per ordre judicial han quedat en llibertat però tenen prohibit abandonar l'estat espanyol

Ara / Efe
2 min
Els agents del cos policial s’enduen el material trobat a les habitacions de Jama Aden després de l’escorcoll

BarcelonaEl jutge que investiga la suposada trama de dopatge en les concentracions dels esportistes internacionals a Sabadell ha deixat en llibertat els tres detinguts del darrers dies. L'entrenador Jama Aden, el seu fisioterapeuta de confiança i l'atleta Musaeb Balla han quedat en llibertat tot i que els han requisat el passaport i, per tant, els queda denegada una possible sortida de l'estat espanyol. A més, els Mossos d'Esquadra han emès un comunicat en què informen que els tres detinguts han de comparèixer una vegada al mes als jutjats.

El cas va sortir a la llum dilluns, 20 de juny, a Sabadell. La policia catalana va detenir l'entrenador somali Jama Aden en acusar-lo de subministrar substàncies dopants a alguns atletes que estaven concentrats a la localitat. També van detenir el seu fisioterapeuta de confiança i a l'atleta Musaeb Addulrahaman Balla.

En el comunicat dels Mossos del registre realitzat en sis habitacions de l'Hotel Arrahona s'hi han localitzat 62 injeccions usades, 23 de preparades amb EPO i sis vials de diferent tipus d'EPO –Eprex, Aranesp, Naorecormon i Eporin. A més s'han localitzat 320 ampolles i vials de medicaments injectables no dopants però si il·legals a Espanya, documentació, ordinadors i telèfons mòbils.

Material requisat pels Mossos d'Esquadra a Sabadell
Xeringa utilitzada

Els agents van veure com el 31 de maig, Jama Aden sortia de l'hotel i tirava a un contenidor i en diverses papereres parts d'una injecció usada i tacada de sang i també una ampolla d'un dels medicaments il·legals a Espanya. Fets similars van succeir durant els dies següents, però variant la ruta per treure's de sobre els fàrmacs. Aquesta actitud va semblar sospitosa als agents, que van considerar que evidenciava una clara voluntat d'ocultació per part d'Aden.

stats