El rival del Barça continuarà sent l'Atlètic de Madrid

Golejada (9-1) de les blaugranes contra el Tacón, el futur Reial Madrid

Xavi Hernández Navarro
4 min
Les jugadores del Barça celebren un gol contra el Tacón.

Sant Joan DespíGolejada sense pal·liatius del Barça contra el Tacón en l'estrena de la Primera Iberdrola a l'Estadi Johan Cruyff. Nou gols blaugranes han aigualit les il·lusions de l'equip que, després de ser adquirit per Florentino Pérez, neix per extrapolar la històrica rivalitat del futbol masculí també al femení. Sobre la gespa del nou recinte de Sant Joan Despí, la conclusió és contundent: encara falta molt perquè les forces s'igualin.

Alexia Putellas, amb el braçalet de capitana radiant al bíceps esquerre, ha celebrat generosament el primer gol oficial del Barça femení a l'Estadi Johan Cruyff. Les blaugranes han sortit decidides a decantar el matx per la via ràpida, amb una pressió ben organitzada, un bon aprofitament dels espais, dinamisme per les bandes i pilota per sotmetre el Tacón, que sembla encara lluny de poder discutir el duopoli Barça-Atlètic de Madrid a la Primera Iberdrola. Al minut 8, després d'un primer acostament que Oshoala ha acabat amb precipitació, l'equip que entrena Lluís Cortés ha aprofitat una mala sortida de Lucía Suárez des de posicions endarrerides per avançar-se al marcador. Mariona Caldentey ha recuperat la bola a prop de la frontal, ha esperat el moviment d'Alexia a la seva esquerra i l'ha deixat sola per a la rematada definitiva. La foto del primer gol oficial al Cruyff ha quedat rodona.

Durant una estona ha fet l'efecte que el Barça gestionaria el mínim avantatge per encarar la resta del partit. La presència al bàndol contrari de Jakobsen i Asllani, dues internacionals sueques fitxades per fer pujar el nivell a la transició Tacón-Reial Madrid, encara transmetia reserves. Però aquesta sensació s'ha esvaït poc abans de la mitja hora, quan les forces han començat a minvar a l'equip blanc. El primer avís ha sigut de Mariona, sempre disposada arrencant des del perfil esquerre, però Yohana ha reaccionat amb mèrit. En canvi, la portera del Tacón no ha pogut fer res a la jugada següent, en què Aitana Bonmatí ha trencat pel mig, aprofitant la posició avançada de la defensa rival, i ha materialitzat una magnífica assistència a l'espai d'Alexia per situar el 2-0. El cop ha sigut molt dur per a les de David Aznar. I el vendaval culer abans del descans ho ha demostrat.

En aquest context de superioritat, ha destacat la figura de Graham Hansen, fitxatge estrella del Barça aquest estiu. L'atacant noruega ha lluït gràcies a la seva velocitat amb la pilota als peus davant d'una impotent Esther, a qui l'àrbitre ha perdonat l'expulsió. De les seves botes han nascut dos gols blaugranes abans d'acabar la primera part. El 3-0, fruit d'una centrada seva que Suárez, que ha tingut una tarda molt desafortunada, ha rematat sense voler a la porteria de Yohana. I el 4-0, després d'una jugada brillant finalitzada a plaer per Mariona. Sens dubte, la carta de presentació de Graham al Cruyff convida a l'optimisme de cara a un curs en què recuperar el títol de Lliga és una prioritat. La seva aportació en atac al costat de Lieke Martens, lesionada en el debut, Mariona o la tornada Jenni Hermoso, autora de tres gols aquest dissabte, elevarà les opcions del Barça en totes les competicions.

L'olfacte intacte de Jenni Hermoso

Tot i que el Tacón ha maquillat la mala posada en escena després del descans amb un bon gol de Martínez, el Barça ha continuat anant per feina a la segona part del partit. Mentre vesprejava a Sant Joan Despí, les més de 5.000 persones que han omplert les graderies han gaudit d'una estrena il·lusionant, marcada per una efectivitat irrefutable de cara a porteria. Aitana ha calcat la desmarcada del 2-0 per col·locar el 5-1 després d'una gran maniobra per desfer-se de Franco i Yohana. El 6-1 se l'ha apuntat Graham, que se'l mereixia, rematant sola al segon pal una gran centrada de Mariona. La noruega, per cert, s'ha endut l'ovació del dia a Sant Joan Despí. I els tres últims gols han portat la signatura d'una especialista com Jenni Hermoso, suplent contra el Tacón. L'ariet no s'ha deixat l'olfacte a Madrid, on el curs passat va fer 24 gols vitals per assegurar el títol de Lliga de l'Atlètic. Especialment bonic ha sigut el definitiu 9-1, aconseguit gràcies a una rosca subtil des de la frontal de l'àrea.

L'Atlètic pateix a Huelva per sumar els primers 3 punts (0-1)

L'Atlètic de Madrid ha patit de valent per desfer-se de l'Sporting de Huelva al Nuevo Colombino, la nova casa de les andaluses. L'actual campió de Lliga ha intentat decantar el marcador ja des del començament, amb ocasions per a Toni Duggan, Charlyn Corral i Ángela Sosa, però les aturades de Chelsea han impedit que es trenqués el 0-0. La incapacitat de fer gol i les millores defensives d'un Sporting liderat per la potència de la nigeriana Peace Efih han igualat les forces i han anat afegint nervis a les files matalasseres. El marcador no es movia i el rellotge anava avançant. A la segona meitat, Kenti Robles ha fallat l'acció més clara del partit, amb una rematada massa alta que feia desesperar encara més la banqueta madrilenya. L'única alegria ha arribat al minut 79 després del servei d'un córner picat per Ángela Sosa i rematat de cap per Tounkara. Ludmila da Silva hauria pogut sentenciar en la següent acció però ha resolt malament un un contra un davant de la portera local, i ha obligat al seu equip a patir fins al final. En l'últim segon del matx, l'Sporting ha estavellat una centrada al pal i ha fet perillar els tres punts. Finalment, triomf per a l'Atlètic, que comença a la Primera Iberdrola amb victòria.