Tour de França
Esports 04/07/2015

Rohan Dennis, primer líder del Tour de França

El jove australià de l'equip BMC guanya la crono inicial a Utrecht

Albert Rabadan
1 min
Rohan Dennis / EFE

BarcelonaRohan Dennis (BMC) és el primer líder del Tour de França després d'emportar-se la contrarellotge inicial disputada a Utrecht (Països Baixos) en un recorregut de 13,1 quilòmetres. L'australià, de 25 anys, ha superat per 5 segons Tony Martin, per 6 Fabian Cancellara i per 8 el local Tom Dumoulin, els millors especialistes del món en la disciplina.

Entre els favorits a la general, sorprenentment el més ràpid ha estat Thibaut Pinot (FDJ), que ha acabat 18è a 41 segons de l'australià, i d'aquesta manera ha estat 1 segon més ràpid que Tejay van Garderen (BMC) i 2 respecte al vencedor de l'any passat, Vincenzo Nibali (Astana).

Chris Froome (Sky) ha cedit 50 segons, Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) 58 segons i Nairo Quintana (Movistar) 1 minut i 1 segon, mentre que el català Joaquim Rodríguez (Katiuixa) ha estat un dels escaladors que ha perdut més temps, i finalment ha arribat a 1:26 de Dennis, en 125a posició.

Dennis es troba en la seva tercera temporada al WorldTour, la primera categoria del ciclisme, després de ser un gran home de pista en el reconegut projecte de formació de l'Institut Australià d'Esports. A principi d'any, va batre el rècord a l'hora amb una marca de 52,491 quilòmetres (després l'han superat Alex Dowsett i Bradley Wiggins) i va ser guanyador de la general del Tour Down Under.

stats