MOTOR - MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 01/11/2015

Rosberg deixa mig sentenciat el subcampionat a Mèxic

L’alemany suma el 4t triomf de l’any i Vettel es retira després d’accidentar-se

Nuria García
2 min
Rosberg deixa mig sentenciat  el subcampionat a Mèxic

BarcelonaSi diumenge passat Nico Rosberg acabava la cursa amb cara de pomes agres i llançant-li la gorra al seu company, Lewis Hamilton, de males maneres, ahir a Mèxic l’alemany va recuperar el somriure. Dissabte, aconseguint la pole position, l’alemany respirava una mica més tranquil, però ahir va tornar a somriure d’orella a orella. Com si s’hagués oblidat que fa tot just una setmana Hamilton, el seu company a Mercedes i principal rival, havia aconseguit el seu tercer títol mundial -el segon consecutiu-, Rosberg va pujar al capdamunt del podi per quart cop aquesta temporada i va deixar, de retruc, mig sentenciat el subcampionat. I és que, amb el triomf d’ahir, l’alemany recupera el segon lloc de la general, que abans de la cursa mexicana tenia Sebastian Vettel. Ara Rosberg té 21 punts més que Vettel a la general a falta de dues curses perquè acabi el campionat.

L’alemany de Ferrari no va tenir el dia: després de xocar en l’arrencada amb Daniel Ricciardo -va haver d’entrar a boxs perquè havia punxat la roda- i de sortir de pista unes voltes més tard, Vettel va veure com havia d’abandonar després de xocar contra les proteccions en la volta 52. El seu accident va provocar l’entrada del cotxe de seguretat, que va reagrupar els cotxes i va donar emoció als últims instants.

Rosberg, doncs, es va veure beneficiat per l’abandonament de Vettel. L’alemany de Mercedes va fer una cursa perfecta, sense cometre cap errada, tot i que Hamilton va pressionar-lo en la recta final. El britànic es va emprenyar quan el seu equip el va obligar a entrar a canviar els pneumàtics per segon cop “per motius de seguretat” just després de la segona entrada de Rosberg, quan ell liderava i creia que podia mantenir-se a la pista durant unes voltes més. “Mireu-vos els pneumàtics i em dieu què en penseu”, els va dir Hamilton, empipat, per ràdio als seus enginyers. Tercer va acabar Valtteri Bottas. El finlandès de Williams va lluitar a la pista en les primeres voltes amb el seu compatriota Kimi Räikkönen: tots dos van xocar i el de Ferrari es va haver de retirar, després de trencar les suspensions.

Ahir tampoc va ser el dia de Fernando Alonso, que no va poder ni completar una volta al traçat Hermanos Rodríguez de Mèxic. Quan disputava el primer gir, l’asturià va dir al seu equip: “M’he quedat sense potència”, i va enfilar camí de boxs per retirar-se. “Teníem una avaria al motor elèctric des d’ahir. Ens n’hem adonat aquest matí i no hem tingut temps d’arreglar-ho. Hem sortit a la pista per respecte als aficionats”, va comentar, posteriorment, Alonso. L’asturià, amb vuit abandonaments és, juntament amb Pastor Maldonado, el pilot que més cops s’ha retirat aquesta temporada.

stats