Esports 28/05/2019

Rubi té 24 hores per decidir si marxa al Betis o renova amb l'Espanyol

El maresmenc, temptat per una important oferta econòmica dels andalusos

Roger Requena
3 min
Rubi dona ànims al seu equip durant el partit al Benito Villamarín

BarcelonaQuan falta més d’un mes perquè s’inauguri oficialment el mercat estiuenc, l’Espanyol afronta unes hores crucials que marcaran, de ben segur, el futur del seu projecte: Rubi, que des d’avui té una proposta ferma del Betis sobre la taula, ha de decidir entre avui i demà si accepta l’atractiva oferta dels andalusos (li ofereixen una fitxa d’entre 1,5 i 2 milions nets durant els pròxims tres anys) o bé si renova amb l’Espanyol, que ahir a mitja tarda va reaccionar plantejant-li formalment una oferta de renovació i millora del seu contracte, que finalitzava el 2020.

Es tracta d’un escenari que ningú plantejava a l’entitat espanyolista, ja que posa contra les cordes un dels grans artífex de la classificació europea d’ara fa uns dies. Rubi, de fet, va arrencar aquesta setmana pensant com seria l’Espanyol del curs 2019-20. Dilluns, però, una trucada ho va canviar tot. Segons ha pogut saber l’ARA, el primer contacte va ser una trucada del Betis a l’agència de representació del tècnic, amb seu a Madrid. No hi va haver, per tant, una hipotètica reunió a Sevilla, tal com asseguren alguns mitjans i el mateix Espanyol. Fonts pròximes a Rubi, però, desmenteixen aquesta reunió a Sevilla –i també una trobada a Barcelona amb agents del Betis aquest dimarts– i asseguren que el tècnic no va actuar d’amagat de l’Espanyol: “Els contactes van començar ahir. Dilluns hi va haver uns intents de contactes”, puntualitzen. Des de l’entitat blanc-i-blava es van mostrar molestos i sorpresos per aquests rumors, que van créixer amb força a mig matí.

Rubi va mostrar la seva predisposició a escoltar què vol el Betis i si la seva proposta té fonaments. El tècnic, però, no va voler prendre cap decisió fins veure què li oferia l’Espanyol, que si bé va plantejar-li la seva intenció de millorar-li el contracte el passat 8 de maig (aquell dia només es va parlar), no va ser fins ahir que li va traslladar una proposta per escrit. Amb les dues propostes sobre la taula, ara la decisió li correspon al tècnic, que té un termini de 24 hores per respondre a l’oferta de l’Espanyol. Si vol marxar, el Betis haurà d’afrontar el pagament d’una xifra que s’aproxima als 900.000 euros, però que no és ben bé una quantitat concreta, ja que pot variar en funció d’alguns paràmetres.

Fonts pròximes al tècnic, però, desmenteixen que Rubi estigui a disgust a l’entitat, i neguen taxativament que el maresmenc trobés a faltar suport en els tram en què van patir 9 derrotes en 10 jornades. A més, qualifiquen d'“extraordinària” la relació que manté amb dirigents com Òscar Perarnau o Rufete. “Rubi no té cap motiu per estar descontent amb l’Espanyol”, asseguren des del seu entorn. El seu cas recorda el de Quique Sánchez Flores, que el gener del 2017 va negociar amb l’Stoke City, amb qui finalment no va arribar a un acord. Aleshores, però, el cas va esclatar a mitja temporada, i la figura del madrileny en va sortir força deteriorada.

La gran temporada de Rubi a Cornellà-El Prat no ha passat desapercebuda. Al Benito Villamarín, de fet, el seu nom fa mesos que és a les llibretes de la direcció esportiva. La seva candidatura va refredar-se amb la ratxa de derrotes de l’Espanyol, però va revifar un cop va confirmar-se el comiat de Quique Setién i que els blanc-i-blaus van segellar la classificació europea. Serra Ferrer apostava per un tècnic de prestigi, però entre el president del Betis i el conseller delegat van preferir seguir fidels a l’estil de Setién. Inicialment van apuntar alt, amb noms de prestigi com Robert Martínez, Laurent Blanc, Rafa Benítez, Julen Lopetegui, Claude Puel, Javi Gracia o Rudi Garcia, però un cop descartats per motius econòmics, per la seva negativa, o bé perquè alguns d’ells els demanaven més temps, l’opció de Rubi va tornar a cobrar força. S’adapta al perfil futbolístic desitjat, entra dins dels paràmetres econòmics i coneix la Lliga. Amb el milió i mig que va perdonar Setién del seu últim any de contracte, a més, esperen pagar la clàusula del tècnic maresmenc. La pilota, a la teulada de Rubi.

stats