Rugbi
Esports 05/06/2011

El rugbi català celebra el seu centenari

Més de 1.000 persones han presenciat l'emotiu acte del centenari, que ha acabat amb la victòria del Société Patrie

Redacció
2 min
Centenari del primer partit de rugbi a Catalunya.

BarcelonaEl rugbi català s'ha reunit avui al Camp de La Foixarda, a Montjuïc, per celebrar el seu centenari amb un partit que ha emulat el primer jugat a Catalunya i que va enfrontar el RCD Espanyol i el Société Patrie, un rival format íntegrament per francesos residents a Barcelona.

Després del lliurament de plaques commemoratives, un combinat de jugadors dels sis clubs de rugbi històrics de Barcelona (FC Barcelona, BUC, CE Universitari, CNPN-Enginyers RFUC, Gòtics RC i Químics ER) han fet el xut de sortida del partit del centenari. Els 15 jugadors han lluït la samarreta que l'RCD Espanyol ha dissenyat per aquesta especial ocasió i que els jugadors han deixat veure després de mostrar una alineació poc habitual en l'esport, en què jugadors d'equips contrincants, com el Barça o l'Espanyol, han format part del mateix combinat. "Un exemple dels valors del rugbi", segons asseguren directius, entrenadors, planter i aficionats.

El partit, al qual han assistit al voltant d'un miler persones, ha acabat amb la victòria del Société Patrie (12-40). Entre els assistents cal destacar la presència de personalitats com el delegat territorial d'esports, la regidora de l'Ajuntament de Barcelona Maite Fandos, el màxim responsable del Partit Popular a Catalunya Alberto Fernández Díaz, o la periodista esportiva Pilar Calvo. El toc veterà ha anat de la mà de Lluís Sant Agustí, exjugador de rugbi del RCD Espanyol que, amb 93 anys d'edat, i amb un palmarès com a campió d'Espanya de rugbi i d'esquí, ha sortit al camp amb la samarreta que va lluir durant més de 30 anys al camp.

Segons August Newton, responsable de l'àrea d'expansió del RCD Espanyol, "estem molt contents d'haver participat en aquest esdeveniment històric, que dignifica els seus practicants i que reuneix valors com la noblesa, l'amistat o el fair play, que es demostra sobretot amb la celebració del tercer temps, on sense diferències, els jugadors se socialitzen".

Per en Jordi Homs, portaveu dels sis clubs històrics de la ciutat i president del CNPN-Enginyers, "el resultat d'avui és el de menys", ja que l'objectiu del partit és "dignificar el rugbi català i recuperar els valors d'aquest noble esport". Homs ha reivindicat la necessitat "d'optimitzar les instal·lacions i que els propis clubs puguin gestionar els recursos de la ciutat". En aquest sentit, assegura que, "malgrat el fort component 'romàntic' de la trobada, no podem oblidar que el rugbi solament pot avançar amb el compromís dels clubs i un acord marc".

stats