RUGBI
Esports 01/10/2011

Tonga protagonitza la sorpresa de la jornada i derrota França (14-19)

El conjunt polinesi mostra les seves habilitats contra els suplents del XV del gall. Per la seva banda, Austràlia passa el tràmit contra Rússia (68 – 22)

Ferran Vital
2 min
El francès Dimitri Yachvili passa la pilota durant el partit que ha enfrontat França amb Tonga.

BarcelonaLievrèmont, seleccionador francès, passarà a la història per ser el tècnic que va perdre contra Itàlia en un Sis Nacions i contra Tonga en una Copa del Món. França ha sortit a jugar sense pressió (ja que sabia que la segona plaça de grup havia de ser seva) i els tongans han volgut assegurar-se la tercera plaça del grup A, que dóna accés automàtic a la propera Copa del Món.

Tonga ha estat millor en tots els aspectes del joc que una França incapaç de perforar la línea defensiva dels polinesis fins al darrer minut del partit (quan només servia per maquillar-ne una mica el resultat). Tonga, de la mà d'Hufanga (autor de l'assaig polinesi) i del peu del "sevillà" Kurth Morath (autor de quinze punts en el partit) ha imposat la seva llei i el seu tempo de joc al Regional Stadium de Wellington.

França passarà com a segona de grup darrere Nova Zelanda, però amb un balanç no gens positiu de dues derrotes a la fase de grups (Nova Zelanda i Tonga) i dues victòries contra equips petits (Canadà i Japó). A quarts de final l'esperà l'etern rival anglès. França haurà de millorar molt el seu joc si no vol que el XV de la rosa li passi per sobre.

En l'altre partit del dia, Austràlia ha complert el guió contra Rússia al derrotar-la per 68 a 22 en un gran espectacle esportiu, un festival ofensiu on els wallabies han mostrat els seus poders ofensius (i les seves mancances defensives quan es relaxen i baixen una mica el pistó contra equips amb davanteres ben sòlides i potents, com ara la russa). Austràlia acabarà com a segona de grup (excepte un miracle italià contra Irlanda) i se les veurà contra Sud-àfrica als quarts de final de la Copa del Món.

stats