RUGBI

Espanya rep una sanció i no anirà al Mundial de rugbi del 2019

Finalment el jugarà Rússia, doncs també han estat sancionades Romania i Bèlgica

La selecció espanyola de rugbi no jugarà el Mundial de Japó 2019. Espanya va presentar una queixa a la Federació internacional després de perdre el partit clau contra Bèlgica, amb un polèmic arbitratge d'un col·legiat de Romania. La derrota d'Espanya, de fet, classificava als romanesos pel Mundial. Però també es va presentar una queixa contra la presència de jugadors nacionalitzats a darrera hora per reforçar les seleccions d'Espanya, Bèlgica i Romania. I al final, totes es queden sense Mundial. En el cas d'Espanya, es va denunciar el cas de cinc jugadors estrangers, i els experts han considerat irregular la presència de dos jugadors que van ser internacionals en categories inferiors amb França.

Un Comitè independent de la World Rugby ha decretat una sanció de punts contra els belgues, els espanyols i els romanesos, i així, Rússia, quarta classificada del grup, s'ha trobat al Mundial. Alemanya anirà a una repesca contra Portugal. Qui guanyi aquest duel, haurà de jugar contra Samoa per obtenir un bitllet pel Mundial.

World Rugby va decidir convocar un comitè independent per prendre una decisió sobre el polèmic Bèlgica-Espanya, a més d'altres irregularitats denunciades en la classificació per al Mundial 2019, admetent que al seu parer "una repetició del partit seria el millor per als interessos del joc".

La selecció espanyola de rugbi va veure com la classificació per al Mundial del Japó 2019 se li va escapar dels dits en perdre a Brussel·les contra Bèlgica per 18-10 amb l'arbitratge del romanès Vlad Iordachescu. Amb la derrota espanyola, Romania és la que es classificava directament per al Mundial.

Els jugadors de l'equip espanyol van acabar molt molestos amb l'actuació del col·legiat, que va haver de sortir de la gespa protegit després de ser perseguit per alguns dels components de la XV del Lleó. Jaime Nava, capità de la selecció, va demanar després perdó per aquest fet. A Espanya en tenia prou amb vèncer en terreny belga per segellar la seva classificació, per segona vegada, en la seva història per a una Copa del Món de rugbi.

Espanya pretenia aconseguir la repetició d'aquest partit, però al final ha vist com no li fan cas i també el sancionen per l'alineació indeguda de jugadors. La Federació ha anunciat que està estudiant presentar un recurs. Romania ja ha anunciat que el presentarà.