WATERPOLO
Esports 12/05/2018

L'Astralpool CN Sabadell guanya la Lliga femenina de waterpolo per vuitena vegada consecutiva

S'ha endut el segon partit de la final a la piscina del Sant Andreu

L’espina dels penals segueix clavada

BarcelonaL'Astralpool CN Sabadell ha guanyat a la piscina Pere Serrat del Sant Andreu al seu 16è títol de Lliga, el 8è consecutiu, després de superar per 3-12 el segon partit de la final de la Lliga femenina de waterpolo. Les jugadores de David Palma han quedat invictes tant a la fase regular com en els 'play-off'. En el primer xoc de la final van guanyar per 13-7. En el segon per 3-12. Les vallesanes han guanyat també la Copa aquest any, i van perdre la final de la Champions als penals contra el Kirixi rus.

Amb aquest nou títol, l'equip que dirigeix David Palma iguala el rècord de Lligues consecutives que tenia el Mediterrani, que va conquistar el torneig entre 1992 i 1999, i ja suma setze triomfs en aquesta competició.

La defensa de l'equip de David Palma en una segona part en la qual han deixat la seva porteria a zero, i l'encert de la nord-americana Kiley Neushul, a la primera meitat, i de Judit Forca, en el tercer quart, han sigut les claus del triomf de les sabadellenques.

El partit ha tingut un desenvolupament semblant al disputat dijous a Sabadell, encara que aquesta vegada les de Sant Andreu han estat ficades en el partit molts més minuts, fins al descans (3-5), després d'avançar-se en el marcador amb un gol de penal de Brigitte Sleeking (1-0, min. 4).

La nord-americana Kiley Neushul ha sigut la protagonista del primer temps anotant els dos primers gols de les visitants, que li donaven avantatge en el marcador (1-2), i han mantingut la diferència de dos gols en el segon quart amb el tercer del seu compte particular (2-4).

Paula Crespi ha anotat, en jugades de superioritat, els dos últims gols del Sant Andreu, quan encara quedaven disset minuts per al final (3-4, min.15). Un gol d'Olga Domènech ha deixat el marcador en 3-5 al descans.

La segona part ha sigut una exhibició tant en defensa com en atac de l'equip sabadellenc. Dos gols consecutius de Judit Forca deixaven el partit vist per a sentència a 1:38 per al final del tercer quart.

Al Sant Andreu ha tornat a pesar-li la diferència en el marcador i ha caigut, de nou, en les males decisions en atac, optant pels llançaments des del perímetre en lloc d'introduir boles a la seva boia. Laura Ester i Ainara Farré han aconseguit mantenir la porteria a zero per a les visitants durant la segona meitat.

L'Astralpool Sabadell ha seguit mostrant tota la seva potència fins al toc de botzina final, i ha desplegat un gran joc d'atac amb Pili Peña, Olga Domènech, Judit Forca i Anni Espar marcant els quatre últims gols d'una temporada a la qual només li ha faltat la cirereta de l'Eurolliga.